Egy szülőnek meg kell tanítani a gyerekének, hogy hogyan kell rendesen kezet mosni,és hogy reggel is fogat kell mosni?
Igen, a szülők dolga. Fogat mosni már az első tejfogtól kezdve ajánlott. Itt meg nyilván nem kétperces suvickolásról van szó, csak a szokás kialakulása a lényeg. A bölcsibe, oviban legkésőbb mindenképpen meg fogják rá tanítani hogy ebéd utáni alvás előtt is fogmosás van. Nálunk amúgy is látja hogy én reggel mosom a fogam, így ő is kéri a fogkeféjét. 2 éves.
Kézmosás éves előtt és után még szintén a hozzátáplálás kezdete óta rendszeres kell hogy legyen, persze hogy a szülők dolga. Meg az is hogy ha hazajövünk valahonnan akkor szintén minél gyorsabban kézmosás, nem taperolunk össze mindent utcai kézzel. Ez szintén része a bölcsődei, óvodai nevelésnek.
Igen. Sajnos sok helyen nem alap dolog, lásd a 2-es válaszolónál sem. Reggel azért kell, mert tele lesz bacival a szád alvás közben plusz, hogy ne legyen büdös a szád. De már értem, hogy miért van ennyi büdös szájú ember.
Nekünk mindig úgy tanították, hogy reggel felkelés után egyből fog és arcmosás, én is ezt tanítom a kisfiamnak. A pároméknál ez nem volt szokás, rá sokszor rá kell szólni, hogy mosson fogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!