Miért éreznek egyre többen késztetést arra, hogy folyamatosan posztolják a közösségi oldalra a gyereik fotóit?
Tényleg senki nem gondol bele abba, hogy a gyerekének is vannak jogai? Nem csak a sokszor említett pedofíliával van a probméma, hanem hogy a gyermeknek még nincs akkora belátása, hogy akarom-e azt a posztot facebookra vagy sem. Másrészt később, ha kamasz lesz nagy valószínűséggel zavarni fogják azok a fotók róla a szülei oldalán. Rengeteg a gyermekről való előnytelen kép, vagy ahol a gyermek megalázó szituációban van, akár hiányos ruházatban stb.
És ezek csak az legegyszerűbb ellenpéldák, annyi van még. Miért mutogatják állandóan egyesek a gyereküket?
(Félreértés ne essen, nagyon szeretem a gyerekeket - éppen ezért zavar mindez.)
Manapság nagyon divatos mellet döngetni ilyenekre, mint nem töltök fel semmit közösségi oldalra, nem nézünk semmi filmet/sorozatot, a gyerek azt se tudja mi fàn terem a nasi....
Nagyon megy most ezekkel különcködni. Mindent lehet, ésszel. Senki nem lesz pàr fotótól komplexusos, akkor sem ha gyk-s Mancik igy diagnosztizàljàk. Azzal az erővel te minek vagy ott, ha nem hasznàlod soha semmire, amire való? Az nem komplexusossàg?
Ja meg mindenki azt hiszi az ő Döncijét kukkoljàk a pedofilok. Utcàra se vidd, ott is lefotózza bàrki, meg lesznek tőle mocskos gondolatai.
Engem anno szatirok peceztek ki tömegközlekesei eszközön, mire észbekaptam ott se volt, az kb esélytelen volt, hogy jó ràhivom a rendőröket. Ennyit erről, ezentúl ki sem jövök a 4 fal közül.
"Senki nem lesz pàr fotótól komplexusos, akkor sem ha gyk-s Mancik igy diagnosztizàljàk"
Látom, nem megy a szövegértelmezés vagy csak találva érzed magad. Mint leírtuk többen, évi pár kép még rendben van, rá lehet fogni, hogy természetes büszkeség. A heti szintű/rendszeres posztolgatást jellemeztük betegségként.
Nem tudom, így érted-e, egyszerűbben nem megy :D
5-ös válaszolónak:
,,Addigra már rég annyi poszt kerül sorra, hogy nem számít az már neki." Ebből is nagyon jól látszik, hogy mennyire nincs választása a gyereknek, törődjön csak bele, ez van. Ahogy többen is alátámasztották itt kommentben is, sajnos sok kamaszt zavar a szülők által róla cukinak gondolt fotó a közösségi oldalakon. A kamaszkor amúgy is nehéz, gondolj bele, mi van ha ezekkel a képekkel bántják az osztálytársai?
Másrészt pedig lehet te sem örültél volna, ha gyerekként minden egyes helyzetben készen kell állj egy fotóra, nem tudnád élvezni pl. egy kirándulást teljes mértékben.
Az pedig, hogy ,,ebbe nő bele" a gyerek, hogy mire felnő és neki is lesz pl. facebook profilja látni fogja, hogy a fél élete már ott a neten a szülei által. Ez szerintem elég szomorú.
A gyerekszínészek nem szerepeltek a kérdésemben és nem is vág témába, de ha már felhoztad: nem értek azzal sem egyet, de ilyen gyerek kb. 1000-ből 1 van, azokból a gyerekekből, akiket meg naponta mutogatnak a neten ezzel szemben rengeteg és egyre több.
,,vicc, hogy ennyire beleakartok szólni a másik életébe, mert ő imád posztolni" Igen, a szülő imád posztolni. És a gyerek?
Szerintem meg az a vicces hogy mások gyereke nevében beszélsz, ennyire unalmas az életed, hogy ez a legnagyobb gondod...
Már nem azért de ki a francot érdekel? Ha nem tetszik akkor töröld az ismerőst, nem kötelező nézned, vagy tekerd át simán a bejegyzést...
De ne legyen már ennyire irányítás mániád, hogy szabályozd ki mit tölthet fel, ne akard másokra erőlteni az általad helyesnek vélt viselkedést.
Miben befolyásol az téged, hogy ki mit rak ki?
Amúgy meg épeszű ember nem posztol kellemetlen képet a gyerekről, ha mégis azt majd ők lerendezik egymás között... Bolhából elefántot csinálsz. Illetve látszik hogy nincs gyereked...
Én eddig nem személyeskedtem, de ha csak egy ilyen szintű válaszra futotta tőled... :)
Egyrészt vicces, hogy ahhoz kötöd gondolatban, hogy valakinek van vagy nincs gyereke, hogy mi a véleménye általánosságban a gyerekekről való túlzott posztolásról a közösségi médiában. Ez elég egysíkú gondolkodásra vall. Vagy te csak hozzád hasonló nézeteket képviselő szülőket ismersz? (De lehet ők se állnak le veled kritikusan átbeszélni a nézeteiteket, mert ilyen érvelést alkalmazva, mint amit te, inkább kicsinyes támadásnak vehető).
Másrészt szerintem te nagyon magadra vehetted a kérdésem, ha ennyire indulatosan reagálsz. Ha visszaolvasod a kérdésem, én nem azt mondtam, hogy ne tegyék, akik ezt csinálják, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, attól függetlenül, hogy egyàltalán nem értek egyet. Leírtam amit én gondolok és megkérdeztem más hogy látja. De miért is próbálom megértetni magam veled, ha úgy látom még annyira sem ment a szövegértés, hogy azt észrevedd, hogy a folyamatos gyereküket facebookra posztolókról volt szó. :)
Hàt pedig kérdező, tök igaza van. Veled se stimmel valami, ha egy nyamvadt fotó ilyen indulatokat vàlt ki belőled, hogy rögtön rohansz a gyk-ra és "beszólogatós kérdéseket" írsz ki, amire tulajdonképpen NEM való az oldal, de ne zavarjon.
Kicsit unalmas màr a sok megmondó huszàr, aki màssal se tölti az idejét, csak azzal, hogy hol és kibe lehetne jól belekötni meg kioktatni. Persze te is kivàlasztasz egy jól leràgott csontot, olyan kreatív vagy.
De ne is mondj semmit, biztos én is "magamra vettem", elvégre akinel tele van a màr a butykosa a sok mit gondoltok xy-ról meg erről arról, jajjj ugye degàzzzz én gondolom jól libàkból, az csak magàra vehet mindent.
Töröld magad a facebookról aztàn probléma megoldva.
Nem, nem gondol bele.
Ez az ő egotrip-je, nem a gyereké.
27-es válaszoló, még mindig nem érted. :)
Előző kommentemben ezt írtam: ,,a folyamatos gyereküket facebookra posztolókról volt szó."
Erre te: ,,veled se stimmel valami, ha egy nyamvadt fotó ilyen indulatokat vàlt ki belőled"
Remélem látod, hogy hol a hiba. Te egy teljesen más esetre reflektálsz folyamatosan. De most komolyan, tényleg ennyire nehéz értően elolvasni valamit?
Az a baj veled kedves kérdező, hogy olyan mintha az ember a falnak beszélne. Te nem vagy hajlandó elfogadni a dolgokat. Tényleg irányítás mániád van. Belekötsz mindenbe.
Nem az volt a lényege a mondanivalójának, hogy "egy nyamvadt fotó" ...
Hanem az ami teljesen jogos, hogy vicces és rettenetesen idegesítő, hogy van valaki aki mindig mindent jobban tud, másra akarja erőltetni.
A te gyereked majd úgy neveled ahogy akarod, azt csinálsz a képeivel amit akarsz. Engem meg az nem érdekel amikor napi szinten nézem a depis idézet megosztásokat, de én nem kiirogatom hanem kitörlöm az ismerőst vagy beállítom hogy ne dobja ki a bejegyzéseit mert amúgy nem érdekel mit csinál az ő dolga.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!