Hogy illeszkedett be a közösségbe a gyermeked ha jóval fejlettebb volt mint a kortársai?
Kisfiam szeptemberben megy majd oviba, mostanában többször találkoztunk a jövendőbeli csoport társaival, és a többség beszédben pl sokkal rosszabbul ál mint az én fiam. Ő beszélgetne, a többség még pár szót mondd, max alap mondatokat. Ő beszél vulkánokról, bolygókról, nagyon sokat mesél.
Ha hasonló volt a helyzet nálatok is, akkor hogy alakult a továbbiakban? Élvezte az ovit, vagy zavarta hogy nem olyan szinten vannak a többiek mint ő?
A korabeli gyerekkel nem nagyon találja meg a közös hangot, viszont a nála nagyobb, 6-7 éves gyerekekkel szeret játszani, beszélgetni
Túl fogja élni a gyereked az óvodát, nem lesz semmi extra, alkalmazkodni fog. Én a lányomat pont emiatt nem bölcsödébe, hanem óvodába irattam 2 év 8 hónaposan, mert ott van óriasi különbség hogy nagyobbakkal jár, vagy mehet az 1- 1,5 évesek közé. Ekkor ő már tökéletesen érthetően, helyes ragozással egész nap beszélt, tényleg komoly szókinccsel. Olyan vonatpályákat épített hogy csak lestem, a mesekönyveit háromszor elolvastam, és visszamondta. Kirakóból egyedül kirakott ekkor már erősen gondolkodva 60dbosat, meg pár perc alatt az ennél kevesebb darabból állókat. Memóriajátékban 10db lefordított kártyáról negyed óra után elmondta mi van alatta.
Neki kevés lett volna nagyon a bölcsöde.
Vegyes ovis csoportot választottam neki, hogy legyenek kb. hasonló korúak és nagyobbak is körülötte, a jatsztótéren is úgyis hozzájuk csatlakozott mindig ha hagyták. A kisebbekkel nem nagyon tud mit kezdeni. Pokoli nehéz volt az elején az óvoda, mert fizikai erőnlétben és ügyességben nincs ott ahol a többiek, így amíg nem illeszkedett be minden játékot elvettek tőle, akár véletlenül is de fellökték. Viszont a kedzetektől imád járni, őt is nagyon szeretik bent mostmár a nagyok hogy megismerték. Rengeteget tanult és sokat fejlődött fél év alatt. Gondolkodásban, memóriában nagyon toppon van, viszont futásban, tornagyakorlatokban nagyon ügyetlenke, rajzolni, színezni, vágni, csapatban dolgozni neki is meg kell még tanulnia, szociálisan is van bőven hová fejlődnie. Így neki teljesen jó, ő segít kirakózni az ötévesnek, az ötéves meg neki hogy pl. bátrabb legyen a nagymozgásokban. Mindenki másban jó, nálatok is lesz még mit tanulni a gyereknek, nyugi. Sok különbség el fog tűnni mire iskolások lesznek.
#17 nem valami cigànytelepen kell élni, és meglàtod hogy a 4-5 évesek teljesen értelmesen beszélnek 😀 felénk legalàbbis tuti.
Arra meg miért vered a nyálad, hogy egy GYEREK nem tudja magàt beleélni egy szerepjàtékba, hanem kötekszik hogy de az az autó màr összetört volna? Nem a többi gyerekkel van a bibi, hanem a tiéddel. Nem szereti az ovit, hàt később sem fogja, mert az ilyen öntelt majmocàk sehol nem népszerűek. És ezt is csak magadnak köszönheted, kedves írni sem tudó anyuka.
Istenem :D tiszta momzillák vagytok, komolyan. Annyira bele vagytok szűkülve a kisgyerMek témába, hogy vulkánról beszél vagy traktoralkatrészekről 2 évesen, hogy már ti sem látjátok hogy mennyire szánalmas ez a fszmeregetés.
Nyenyenye, az én kölyköm illatosabbat szrik mint te, meg az óvónéni is mondta hogy milyen kis okos hogy tudja hogy villával nem nyúlunk konnektorba :D
Még ha a gyerek van ilyen szinten ok, de lemenni hozzá 3 éves agyi szintjére azért szülőként kva para :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!