Mitől függ hogy a későbbiekben hogyan illeszkedik be közösségbe? Vallóban segít a tanító játékok, halolaj, baba klubbok?
akkor a "bölcsikor" nem is számít?vagy az fog megalapozni mindent?
(én amilyen nehezen illeszkedtem be -ovira emlékszem-olyan nehezen illeszkedtem be mindenhova a mai napig mindenen át)
Veleszületett tényezőktől és szülői mintától egyaránt függ, de nem babakorban. A baba-mama klub az anyukáknak van, hogy ne csavarodjanak be egyedül, és meg tudják beszélni egymással a kérdéseiket, nem a gyerekeknek, egy csecsemő még nem igényli a többi csecsemő társaságát.
A legkorábban 1,5-2 éves korban, de a többségnél inkább 3 éves kor táján jön el az az idő, amikor érdeklődni kezd a többi kisgyerek iránt Ilyenkor jön a képbe, hogy a szülők mennyire társasági lények,mennyire engedik a gyereket többi közelébe, de ha egy kisgyerek félénkebb, az egyáltalán nem biztos, hogy a szülői nevelés "hibája", egyszerűen ilyen alkat, az ilyen gyereket hagyni kell feloldódni, és nem erőszakoskodni vele meg megszégyeníteni, mert attól csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!