Milyen tanitó mesés dvd-t, vegyek egy év körüli babának?
Egy év körülinek semmilyen DVD-t. Szerintem túl korai 2-3 éves kor előtt, nem fog belőle tanulni. Amiből ebben a korban tanulnak, az a tapasztalás: kádban pancsolás, homokozó, fakanállal lábast ütögetni (ó de utáltam a hangját), stb.
Gyerekdalos CD az OK szerintem, de a DVD nem.
Megértem hogy vannak helyzetek, amikor a gyereket le kell valamivel foglalni, és nem is lehet napi 24 órában kreatív fejlesztő játékokat játszani meg mondókázni. De olyan DVD, amiből tényleg tanul, okosodik, olyan ebben a korban nincs.
Nekem az idegennyelv miatt kellett a Little Einstein babaváltozata, a Baby Einstein (nem pici babának). Ezt kifejezetten piciknek készítették, de több fórumon olvastam, hogy nem jelent semmit, ettől nem lesz okosabb a csemete.
Barátnőm javasolta, hogy ekkora csemetét úgy is le lehet foglalni az etetőszékben, ha pl. zizit szórsz ki neki. Mire azt felcsipegeti a konyha másik végébe tett etetőszékben, addigra talán ki tudod sütni a húst.
Én sem vagyok TV párti ebben a korban (később is csak mértékkel) de ha te amúgy is bekapcsolod neki a TV-t akkor megpróbálhatod a minimaxos Gyerekdalok és mondókákat. Így legalább a dalokat megtanulja.
Külföldön ha zizi nincs is, de talán natúr puffasztott rizs lehet... Egy próbát megér, megfulladni azért már nem fog tőle, de eltart egy ideig amíg felcsipegeti. Meg állítólag a csippentésekkel a finommotorikus mozgások vagy mi a fene is fejlődik.
(Bár az én nagyobb lányom megoldotta: egyszerűen lenyalta az etetőtálcát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!