Masodik nyelvet tanito anyukak! Mik a tapasztalatok, nem keveri a baba a nyelveket kesobb?
Te csak magyarul, és akkor szépen elkülöníti majd.
Nem tudom, mekkora, de hamar érdemes közösségbe, bölcsibe is vinni (nem feltétlen egész napra), így könnyebben, hamarabb megérti, ki mikor hol hogyan beszél hozzá.
Szia.
Nem fog osszekeveredni, csak eleinte vegyesen fog gorog ill magyar szavakat rakni egy-egy mondatban.
A lanyom 2,5 eves. En is Gorogorszagban elek, o mar ide szuletett. Ha lanyommal ketten vagyunk, csakis magyarul beszelek hozza, meselek neki stb
Viszont, ha gorogokkel vagyok es beszelek, o is foleg gorogul szolal meg.
MEg osszekeveri a ket nyelvet pl "pou einai i cica, o mpampas dolgozik stb, a ferjemhez is sokszor szol magyarul, de egyre jobban szet fogja valasztani a kettot.
Pl a minap a lanyom hiaba mondta a ferjemnek h "kerek meg kenyeret"
Jo hogy a csalad "megengedi" hogy tanithatsd magyarul.
Nekem sem szol bele senki, ha a gyereknek pl meselek es gorogul mond vmit, nem cseszem le, es ugyanezt varom el masoktol is, akiknek magyarul mond vmit a lanyom.
(A tegnapi "nezd anya, o a csunya boszorkany" -t szerencsere a neni nem ertette a szupermarketben, viszont a tavernaban a "koita mpampa, i mama paei na kanei kaka" viszont kb 10 ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!