Pozitív-negatív tapasztalatok érdekelnek, munkába visszamenni 1,5 éves baba mellett?
Ebben az esetben legyen kéznél apa v.a nagyik hogy ha beteg lesz a közösségben legyen valaki aki otthon marad vele.
Nincs ellene negativ véleményem. A kicsi vagy szeretni fogja a közösséget vagy nem.
Szia! Engem is hívtak vissz a dolgozni, de sajnos nem tudom bölcsibe adni a babám, mert 40km-es körzetben nincs bölcsi, nagyszülők még dolgoznak.
Egyrészt biztos rossz lesz kiszakadnod a mindennapokból, másrészt viszont sok új inger is fog érni, ami még előnyötökre is válhat. A dolgod biztos nehezebb lesz, mert a háztartást majd munka után kell ellátnod, és nyilván a babád kiköveleti majd a figyelmet, amint hazaviszitek a bölcsiből. De nem hinném, hogy megoldhatatlan feladat.
Ha megoldhatnám, én visszamennék. Nem ítéllek el, én is imádom a babám, szerintem ha valaki visszamegy dolgozni (pláne a mai anyagias világban) nem azt jelenti, hogy kevésbé szereti vagy törődik a babájával. Egyébként az én babámnak meg igénye is lenne már a gyerektársaságra, szóval lelkiismeretfurdalásom emiatt nem lenne. Tégy belátásod szerint, én a helyedben visszamennék dolgozni.
Szia
Én nem dolgozni mentem hanem suliba mikor a lányom 9 hónapos volt. Minden nap be kell járnom reggel megyek 2kor vagy 4kor érek haza. Nálunk nincs bölcsi de mivel az apuka sajna mnélküli ő van itthon vele, nagyon jól elvannak, és olyan apás azóta:) De szerintem a bölcsi is jó megoldás, csak ott van az hogy mi van ha beteg? Mama esetleg otthon tud vele maradni? Ne legyen lelkiismeret furdalásod e miatt, szerintem nyugodtan menj vissza. Sógornőmnek 4 pici gyereke van és mind2-en dolgoznak a legkisebbek 2 évesek(ikrek) és 9-10 hónapos koruk óta bölcsibe vannak, és tök jól elvannak.
Az én kisfiam is másfél éves lesz, amikor visszamegyek dolgozni, szintén 2011 szept-okt-től, de nem aggódom, megy a bölcsibe:))
Ha beteg lesz, vagy én vagy apája marad itthon vele, nem lesz probléma.
Anyósom dada egy bölcsiben, és azt mondta, hogy úgy vették észre, azok a babák, akik hamarabb kerülnek bölcsibe, sokkal nyitottabbak lesznek, nem húzódnak vissza stb.Bár nálunk ez nem probléma, mert már most nagy zsivány a gyerek, a védőnő is mondta a múlt héten, hogy már most látszik, hogy nem áll jól a szeme:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!