Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy illeszkedett be a közössé...

Hogy illeszkedett be a közösségbe a gyermeked ha jóval fejlettebb volt mint a kortársai?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben megy majd oviba, mostanában többször találkoztunk a jövendőbeli csoport társaival, és a többség beszédben pl sokkal rosszabbul ál mint az én fiam. Ő beszélgetne, a többség még pár szót mondd, max alap mondatokat. Ő beszél vulkánokról, bolygókról, nagyon sokat mesél.

Ha hasonló volt a helyzet nálatok is, akkor hogy alakult a továbbiakban? Élvezte az ovit, vagy zavarta hogy nem olyan szinten vannak a többiek mint ő?

A korabeli gyerekkel nem nagyon találja meg a közös hangot, viszont a nála nagyobb, 6-7 éves gyerekekkel szeret játszani, beszélgetni

2023. febr. 1. 18:33
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek rugalmasak, beilleszkednek, nem lesz gond.
2023. febr. 1. 18:35
 2/46 anonim ***** válasza:
91%
Nyugi,minden anyuka azt hiszi,hogy az ő gyereke a legokosabb. Szerintem attol,hogy tudja,hogy a majsz vöjösz,a szatujnusznak meg gyűjűje van, még lesznek barátai.
2023. febr. 1. 18:42
 3/46 anonim ***** válasza:
95%

Írasd vegyes csoportba, ha van olyan lehetőség. (ez volt a normális válasz)

Nyugi, ő sem a vulkánokról fog beszélgetni a kis haverjaival, hanem majd állat módjára ütköznek a kisautókkal meg verekednek. Nem lesz zseni a sok buta között.

Lányom is szépen beszél, már 2 évesen mondatokban beszél, de most kezdte a vegyes csoportot az oviban, és azt mondták az óvónők, hogy alig mer megszólalni, pedig amúgy szociális egyén. Csak játszanak egész nap. De szerintem a kiscsoportosok között sem tűnne ki semmivel.

Kicsit túl sokat képzelsz a gyerekedről. Vagy lehet, hogy tényleg egy kis zseni, akkor írasd majd a Harvardra 12 évesen.

2023. febr. 1. 18:49
 4/46 anonim ***** válasza:
91%

Én nem alapoznék arra, hogy 2 órára összefutottatok három-négy gyerekkel az oviból FEBRUÁRBAN.

Szeptemberig ezek a lurkók is elkezdenek majd beszélni, legalábbis egy részük. Viszont nem lesz mindenki a barátja a beszélők között.

Fontos, hogy milyen a gyerek személyisége és milyeneket vonz magához. Simán lehet az is, hogy mivel tud ilyen érdekes dolgokat, hozzácsapódik 2-3, akit érdekel és ők is elkezdenek ilyenekkel foglalkozni.

De az is lehet, hogy ennek az ellenkezője történik. Olyan barátokat talál, akiket más jobban érdekli, így a fiad érdeklődése változik meg.

Meglátjuk, szeptemberig sok idő van még.

2023. febr. 1. 18:50
 5/46 A kérdező kommentje:
Nem csak szerintem van előrébb, a védőnő, az óvónők, és több anyuka is mondta már. Ha valaki hallja mindig azt hiszik hogy idősebb. Mozgásban is általában meg előzte a kortársait, 10 hónaposan már ment.
2023. febr. 1. 18:50
 6/46 anonim ***** válasza:
89%
Oké, ezt én is leírhattam volna a gyerekemről, mégsem gondoltam egyszer sem, hogy mi lesz vele az oviban, hogy a többiek csak két és fél évesen kezdtek beszélni... Kicsit túlzásba viszed.
2023. febr. 1. 18:54
 7/46 anonim válasza:
84%
Be fog illeszkedni a kis zseni.
2023. febr. 1. 18:55
 8/46 anonim ***** válasza:
96%
Unokaöcsém is összetett mondatokat mondott már kétéves kora előtt és ő is inkább idősebb gyerekekkel tudott beszélgetni 2-3 éves korában. A szülei látták persze, hogy ebben a kortársainál előrébb járt, de nem hitték azt róla, hogy valamiféle kiemelkedő tehetség vagy zseni, nagyon helyesen, merthogy nem is az. Intézményben nagyon jól megtalálta a hangot a kortársaival, lettek barátai.
2023. febr. 1. 18:56
 9/46 anonim ***** válasza:
32%
Én hasonló kisgyerek voltam, és nagyon szenvedtem az óvodában. Ezért anyukám csak részlegesen járatott az óvodába, nem voltam ott egésznap és mindennap. Iskolában is nehéz volt, de mivel anyukám sport foglalkozásokra, zeneiskolába és kézműves órákra járatott, így túl éltem az iskolás éveket. Gimnáziumban is folyton bántottak verbálisan, fizikailag nem, mert amikor meg akartak támadni, megvédtem magamat határozottam és utána megtanulták, hogy ne nyúljanak hozzám (érdemes ezért, ha majd önvédelmi órákra járatod majd: krav-maga, wing-chun). Az egyetemen azért jobb, mert a professzorok felfigyeltek rám, elismernek és végre nem bánt senki azért, ami vagyok.
2023. febr. 1. 19:08
 10/46 anonim ***** válasza:
88%
Nyugi, "kinövi" majd ezt az előnyt ilyen helyesírással rendelkező anya mellett röpke pillanat alatt...
2023. febr. 1. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!