Hogy illeszkedett be a közösségbe a gyermeked ha jóval fejlettebb volt mint a kortársai?
Kisfiam szeptemberben megy majd oviba, mostanában többször találkoztunk a jövendőbeli csoport társaival, és a többség beszédben pl sokkal rosszabbul ál mint az én fiam. Ő beszélgetne, a többség még pár szót mondd, max alap mondatokat. Ő beszél vulkánokról, bolygókról, nagyon sokat mesél.
Ha hasonló volt a helyzet nálatok is, akkor hogy alakult a továbbiakban? Élvezte az ovit, vagy zavarta hogy nem olyan szinten vannak a többiek mint ő?
A korabeli gyerekkel nem nagyon találja meg a közös hangot, viszont a nála nagyobb, 6-7 éves gyerekekkel szeret játszani, beszélgetni
Írasd vegyes csoportba, ha van olyan lehetőség. (ez volt a normális válasz)
Nyugi, ő sem a vulkánokról fog beszélgetni a kis haverjaival, hanem majd állat módjára ütköznek a kisautókkal meg verekednek. Nem lesz zseni a sok buta között.
Lányom is szépen beszél, már 2 évesen mondatokban beszél, de most kezdte a vegyes csoportot az oviban, és azt mondták az óvónők, hogy alig mer megszólalni, pedig amúgy szociális egyén. Csak játszanak egész nap. De szerintem a kiscsoportosok között sem tűnne ki semmivel.
Kicsit túl sokat képzelsz a gyerekedről. Vagy lehet, hogy tényleg egy kis zseni, akkor írasd majd a Harvardra 12 évesen.
Én nem alapoznék arra, hogy 2 órára összefutottatok három-négy gyerekkel az oviból FEBRUÁRBAN.
Szeptemberig ezek a lurkók is elkezdenek majd beszélni, legalábbis egy részük. Viszont nem lesz mindenki a barátja a beszélők között.
Fontos, hogy milyen a gyerek személyisége és milyeneket vonz magához. Simán lehet az is, hogy mivel tud ilyen érdekes dolgokat, hozzácsapódik 2-3, akit érdekel és ők is elkezdenek ilyenekkel foglalkozni.
De az is lehet, hogy ennek az ellenkezője történik. Olyan barátokat talál, akiket más jobban érdekli, így a fiad érdeklődése változik meg.
Meglátjuk, szeptemberig sok idő van még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!