Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy illeszkedett be a közössé...

Hogy illeszkedett be a közösségbe a gyermeked ha jóval fejlettebb volt mint a kortársai?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben megy majd oviba, mostanában többször találkoztunk a jövendőbeli csoport társaival, és a többség beszédben pl sokkal rosszabbul ál mint az én fiam. Ő beszélgetne, a többség még pár szót mondd, max alap mondatokat. Ő beszél vulkánokról, bolygókról, nagyon sokat mesél.

Ha hasonló volt a helyzet nálatok is, akkor hogy alakult a továbbiakban? Élvezte az ovit, vagy zavarta hogy nem olyan szinten vannak a többiek mint ő?

A korabeli gyerekkel nem nagyon találja meg a közös hangot, viszont a nála nagyobb, 6-7 éves gyerekekkel szeret játszani, beszélgetni

2023. febr. 1. 18:33
1 2 3 4 5
 21/46 anonim válasza:
92%
#17: ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna. Valami elképesztő az írásképed.
2023. febr. 1. 20:14
 22/46 anonim ***** válasza:
10%
Átlagos embereknek is lehetnek extra intelligens gyermekeik. Veletek az a baj, hogy ezeket az irigy géneket adjátok tovább, sose fog megszűnni a magyar sors ördögi köre. Az egyik legirigyebb nemzet vagytok...
2023. febr. 1. 20:16
 23/46 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, hogy intelligens a gyereked de az 3 évesen abszolút nem fog kiderülni...

Nem vagyok irigy, tanár vagyok, hidd el, láttam már pár gyereket. Egyszerűen nincs igazad és nincs is igazán rálátásod a témára.

2023. febr. 1. 20:17
 24/46 anonim ***** válasza:
92%
Én nem bántom a Kérdezőt, de én sem értem, hogy miért veri a ... labdát a falhoz. Kilóméteres távolság van február és szeptember között. Most van elseje, 7 hónap múlva lesz szeptember 1. Az több, mint félév. Elképzelhetetlen számomra, hogy aki kisgyermeket nevel, az nem tudja, hogy 7 hónap alatt mennyi minden változik. Főleg a beszéd. 7 hónap alatt bőven megtanul mondatokban dumálni az, aki most csak szavakban beszél.
2023. febr. 1. 20:19
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a te gyereked ilyen :) 3 évesen a fiam traktor alkatrészeket sorolt, mit hogy kell szerelni. De ehhez a többség gyorsan hozzá fejlődik. Lehet neked kiemelkedő, de minden harmadik gyerek ilyen
2023. febr. 1. 21:42
 26/46 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 9 hónaposan járt, 1.5 évesen folyékonyan beszélt, 2 évesen már simán megmutatta a térképen Ausztráliát, Usat, Svédországot. Simán ismerte a tukánt, a vombatot vagy a dingót is, nem csak a cicát meg a kutyát. Mégis simán beilleszkedett a bölcsibe, az oviban meg már nem is kiemelkedő ő sem, bár én most is okosabbnak tartom mint a többség, angolul is jól beszél már (4 eves) de sok okos gyerek van, szóval nem fog a tiedtol se elájulni senki és nem fog a gyereked se a tektonikus lemezmozgásokról diskurálni a kis Zalánnal a paradicsomleves mellett.
2023. febr. 1. 21:43
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy a kérdés csak provokáció akart lenni, ebben az esetben sikeres volt.

De simán lehet hogy nem zseninek gondolja a gyerekét (azt hiszem a kérdező nem írta ezt így konkrétan), csak simán aggódik a gyerekéért éa fogalma nincs azokról amire itt többen rávilágítottak hogy behozzák a többiek, és hogy minden oké lesz. Én szeretném hinni hogy nincs másról szó mint anyai aggodalomról, persze lehet hogy mellette kicsit büszke is a gyerekére hát istenem...nem szabad elszállni azért de kicsit túlzóak voltak a válaszok néhol. De sok jó tanács is érkezett.

2023. febr. 1. 21:52
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

26 vagyok, annyi amúgy, hogy ahogy nőtt a bölcsiben egyre kevésbé szerette a kicsiket, hogy vannak nála kisebbek, bölcsis néni is jelezte, hogy látják, hogy zavarja

Most se szereti a kicsiket,vannak kisebb gyerekes barátaink, ha jönnek hozzánk már előre mondja, hogy "jaj a Zsoltika megint dobálózni fog meg szétpakol majd" vagy ha a kicsik rá akarnak akaszkodni, fogni a kezét akkor mondja nekik hogy fogd az anyukádét, ne az enyem, de az oviban kortársak vannak, ott nem vészes a dolog.

2023. febr. 1. 21:58
 29/46 Derjaderja ***** válasza:
97%

Az én 2 évesem is vulkánokról meg búvárokról beszél (a telefontöltőt nevezte ki felszerelésnek, járkàl, "úszik" a padlón, halat és kincset keres), ez nem extra fejlettség, legfeljebb annyiban, hogy látszik ebből, hogy beszèl.

A vulkánt pl a Nándiban látta, nem nagy érdem... gondolom a Tiéd sem önálló kutató expedíció során találta fel őket.

Bocs, nem akarlak bántani, de ez a "kis zseni" egy nagyon veszélyes és ártalmas zsàk utca. Előbb-utóbb szociálisan izoláljàk, és szorongóvá vagy önteltté nevelik a gyereket az ilyen szülők.

Vsz átlagosan okos gyerek a Tiéd, ahogy az enyém is. Bazira jól elvan a bölcsiben a többi kétévessel.

Ebben a korban amúgy is a nagyobb gyerekekért rajonganak. Azért is mert nincs olyan magad szinten a kommunikációja és az empátiàja, hogy vele "egyenrangúval" boldoguljon. Ez nem fejlettség.

Szóval jól ellesz az óviban és járj nyitott szemmel, lásd hogy a többiek is úgy jók ahogy vannak.

A felnőttek meg gyakran tényleg azt a gyereket érzékelik fejlettebbnek, aki extrább dolgokról (tudomány stb) beszèl és a magatartásában több felnőtt elem van mint át átlag gyereknek.

Itt 2 egyke kislány is van az utcában, egyikük cukorbeteg. Ő szegény annyira komoly hogy bárkivel is képtelen a korosztàlyában kommunikálni, pedig tényleg intelligens és szépen nevelik. Másik szülők meg felnőtt programokra viszik felnőtt társaságban, de azért gyerekem közé is. Az a kislány is olyan "nagylanyos", isten ments hogy sáros legyen a naci, kócos a haj és nagyon szeret nagylányokkal lenni, minket kb haverként szólít meg, velünk barátkozik, nem a lányommal, sok esetben.

De amúgy mind2 normális, kedves család, és nem interpretálják úgy hogy zseni a gyerekük.

Az èn 4 meg 2 èvesem meg nyakig hempereg a sárban és visítva rohangásznak egymást kergetve. Pedig mindkettő okos és fejlett a maga módján.

2023. febr. 1. 22:09
 30/46 Derjaderja ***** válasza:
95%

Ja meg rámszólt hogy át xx jármű nem traktor hanem homlokrakodó.

Mert ilyen könyveket néztünk, járműbolond, és q gyerekekre ragad minden infó.

2023. febr. 1. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!