Az ateista szülők hogy állnak istenhez amikor szóba kerül?
Figyelt kérdés
Például a gyerek megkérdezi (oviban hallotta, esetleg kisiskolás), hogy ki az az isten, miért imádkoznak hozzá, miért járnak templomba, stb. Hogy kezelik a szülők?2023. jan. 21. 19:42
1/28 anonim válasza:
Én udvarias terminusokat használva, nem gúnyolódva szépen elmagyarázom neki. Képben vagyok, mert keresztény a családom. Ha nem lennék, utánanéznénk együtt. Szerintem nem bonyolult. Ugyanúgy kezelem, mintha egy keresztény szülő gyereke a buddhizmusról vagy az iszlámról kérdezne (ami nyilván nem olyan gyakori, de előjöhet).
2/28 anonim válasza:
Az egyessel értek egyet. Elmagyarázom, hogy vannak olyan emberek akik egy magasabb erőben hisznek, hogy segít nekik, vigyáz rájuk. Sok ember van a világon, különböző vallások vannak vannak olyanok is akik nem hisznek ilyesmiben.
3/28 anonim válasza:
Olyan kitalált személy, mint Lili hercegnő meg Peppa malac, csak van aki elhiszi, hogy létezik
(már iskolába járnak,ráadásul baptistába 😒, de még ők is levágják, hogy mennyi hlyeség hangzik el biblia órán)
4/28 anonim válasza:
Szintén az egyessel értek egyet.
5/28 anonim válasza:
Elmondanám, hogy egy mesehős akiben a sok korlátolt buta ember hisz.
6/28 anonim válasza:
5: szerintem így megnyilvánulni barkiről, és elítélni, csak mert nem értesz egyet a hitrendszerével, semmivel sem jobb, mint aki a vallás nevében bánt másokat. Ugyanolyan szűklátókörűség.
7/28 anonim válasza:
Ismerem a harcos ateisták attitűdjét és biztos kiborulnak és megróják a gyereket és butaságnak nevezik esetleg példákat mondanak.
8/28 anonim válasza:
6
Nem is célom, hogy a sarokban kuporgó megalkuvó senkit neveljek akibe mindenki csak belerúg. A vallás baromság, aki ilyesmiben hisz, az nem normális. Ezzel legyen tisztában.
10/28 anonim válasza:
Mint ahogy a keresztények állnak, mikor a gyerek a buddhizmusról kérdez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!