Ateista szülők, hogy kezelitek az iskolai biblia órákat?
Itt csak 1 iskola van, az is baptista.
Az ovis szülőin amit a leendő elsős szülőknek tartottak azt mondták, hogy semmilyen vallási dolog nem lesz, erre heti 1 ott virít az órarendben...
Itt nincs erkölcstan, legalábbis elsőben
Mi is hittanra irattuk, mert az erkölcstan tanár egy igazi gyökér, aki a saját nyomorúságát a gyerekeken vezeti le.
Egyébként engem nem zavar a téma, ha neki megtetszik a vallás, akkor örülök, hogy megtalálta, miben higgyen. Mi megmondtuk neki, hogy itt olyat fog tanulni, amiben vannak, akik hisznek, és vannak, akik nem. Anya-apa nem hiszi, de a nagyszülők igen. Ettől nem hülyeség, csak van, aki úgy kezeli, mint egy mesét, és van, aki ennek megfelelően éli az életét. Megbeszéltük vele, hogy ami szimpatikus neki, abban higgyen nyugodtan, ami meg nem, azt tanulja meg úgy, mint a verseket. Ennyi. Minden hittanóra után megbeszéljük, mit hallott, mit gondol róla.
Az sem normális, amit te művelsz. Én anyám is ateista, lehülyézi a hívőket. Én szeretnék vallásos lenni, de ilyen családban nem merek.
Engedni kéne, hogy mindenki eldönthesse hisz-e és ha igen miben.
A gyereked körzetes általános iskolája nem lehet egy egyházi iskola. Hanem arról van szó, hogy azon a településen az állam nem tart fenn iskolát. De ettől még joga van bármely egyháznak vagy alapítványnak pont ott alapítani egy iskolát.
Ha neked nem tetszik, amit ott tanítanak, vidd a gyerekedet az állam által fenntartott körzetes iskoládba. Akkor is, ha az más településen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!