Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ateista szülők, hogy kezelitek...

Ateista szülők, hogy kezelitek az iskolai biblia órákat?

Figyelt kérdés
2020. szept. 9. 10:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
95%

Ateisták vagyunk. Illetve úgy mondanám, én megvagyok keresztelve, sok mindenben hiszek, de istenben nem.

Férjem és a gyerekeink nincsenek és nem is lesznek megkeresztelve.

Mikor a nagylányunk elkezdte az első ovit, ott a ri gató foglalkozást tartó csaj férje tartott zenés hittant a gyerekeknek. Szabadon volt választható engedem e a lányom vagy nem, 1 szűlő kérte egyedül, hogy az ő gyerekét addig foglalják le máshol. Én csak azért nem kértem mert lányom imádja a zenét, hiába viszik át a másik helységbe akkor is hallja.. Télen mit csináltak volna vele kiviszik az udvarra? Szóval viccnek tartottam.

Ovit váltottunk költözés miatt. Az egyetlen ovi ahova betudtuk iratni itt az egy egyházi fenttartású ovi. Először húztam a számat, de.. A lehető legjobb ovi a környéken. Nincs erőltetve a vallás, heti 1x 20 perc zenés hitoktatás van, étkezésnél elmondanak 1 imát azt se a bibliából, ennyi.

Ellenben sokkal családiasabb az ovi. A gyereknek van minden nap ölelő perc, sokkal empatikusabbak nyitottabbak, sokkal előbb mennek oda a másikhoz bocsánatot kérni. Integrált ami miatt az elfogadásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Anyukám olyan családból jött ahol mamám nevelőanyja a papok bejárónője volt. Tehát rém vallásos neveltetést kaptak. Emiatt anyukám úgy döntött nem erőltet ránk semmit. Magunk döntsük el. Ez a jó

2020. szept. 9. 12:01
 12/31 anonim ***** válasza:
37%

A képmutatás magasfoka, ha egy totálisan nem hívő ember egyházi iskolába íratja a gyerekét. Körzetes, klikes iskolába jár, ami van legalább olyan jó, mint bmelyik egyházi.

Erkölcstant tanul, és a Bibliáról nem is tud kifejezetten sokat, max néhány történetet ismer.

2020. szept. 9. 12:18
 13/31 anonim ***** válasza:
71%
Velence?
2020. szept. 9. 13:07
 14/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem intelligens ember hagyja hogy a gyereke döntse el miben hisz és mit eszik.
2020. szept. 9. 13:13
 15/31 anonim ***** válasza:
Erkölcstan tanul lányom .
2020. szept. 10. 08:32
 16/31 Andi80018 ***** válasza:
100%
Sehogy. Nálunk etika van, aki akarta, az hittanra íratta a gyereket. Semmi vallás meg biblia nincs. :-)
2020. szept. 10. 08:57
 17/31 anonim ***** válasza:
54%

Sose értettem, miért kell atesita szülőknek vallásos intézménybe iratni a gyereküket. Híres rendi gimibe jártam, szerettük volna megélni normálisan a hitünket az osztálytársaimmal, mert hát ezért is mentünk oda, erre a sok gyökér ateista szülő odaküldte a gyerekét, mert jó iskola és nagy a presztizse. Ment a szájhúzás a lelkigyakorlatokra, a hittanórából vitaest lett Isten létéről stb. Teljesen értelmetlen, nekik kínszenvedés, nekünk meg ellehetlenítik a hitéletünket.

NE vidd a gyereked vallási intézménybe, ha nem vagy vallásos.

2020. szept. 10. 13:09
 18/31 anonim ***** válasza:
45%

17-re:

Teljesen egyetértek veled!

Ugyanakkor kettőn áll a vásár!

Miért veszik föl az egyházi iskolák az ateisták gyerekét?

Mondjuk ha megkövetelnék a lelkészi ajánlást, a keresztelés igazolását, netán a szülők egyházi házasságkötésének igazolását, máris lenne egy kis szelekció.

2020. szept. 10. 13:22
 19/31 anonim ***** válasza:
64%
18, igen, jogos felvetés, tudtommal keresztlevelet és elsőáldozós papírt kértek mindenkitől, de ez sem jelent semmit ma, mert sokan divatból vagy nagyszülői nyomásra viszik a gyereket elsőáldoztatni. De igen, szigorúbban kéne venni a felvételt is.
2020. szept. 10. 13:26
 20/31 anonim ***** válasza:
94%

Végighallgatja és egy "ebben hisznek a keresztények" ismeretterjesztő órának veszi. Amikor szeretne beszélgetni valamiről, leülünk és átbeszéljük (pl. a dédmamája mélyen hívő volt, most már tudja, milyen egy mise, ahova a Dédimama járt, ezt érdekesnek találja; nézegettünk képeket a Mama és Apu keresztelőjéről; megbeszéltük, hogy neki nem tartottunk, mert a legjobb barátaink így is családtagként szeretik őt , stb.).

Nyaralások alkalmával megnézünk egy-egy templomot, ha útba esik, ilyenkor ő szokta elmondani nekünk a történeteket a képek mögött.

Nem vallásos, nem hiszem, hogy bármikor az lesz, de nem baj, hogy eggyel több területen tájékozott.

2020. szept. 10. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!