Megengeditek a gyereketeknek, hogy utcán pisiljen?
Soha nem volt rá szükség. Most már lassan egy éve szobatiszta a kicsi is (3 éves), de vele se kellett még soha bokorba, fához, bárhova nyilvánosan, pedig eleget vagyunk kint.
Elindulás előtt pisi, anélkül nem lépünk ki az ajtón. Télen is minimum 3 órát vagyunk kint egyszerre, de sose kellett még annyira szaladni, hogy jobbnak láttam volna közterületen.
10 perc? Ne nevettess! Amelyik gyerek annyit nem bír = értsd: nem képes időben szólni, az nem szobatiszta.
Játszótéren nem szeretem, de ha nagyon muszáj, akkor nem fogom emiatt hazarángatni.
Ellenben bárhol máshol ahol el lehet diszkréten bújni, simán megengedem. Minek szenvedjen egy 2-3 éves gyerek, hogy órákig tartogassa a pisit. 10-15 perc oké, de fél óra nem reális.
"értsd: nem képes időben szólni, az nem szobatiszta"
Bizony.
De ezt az nem fogja soha elfogadni, aki arra kondícionálja a gyerekét, hogy nem baj, ha fél perccel előtte szól, mert anyuka mar kapja is le azonnal a ruhát a gyerekről, tökmindegy hogy hol vannak. 🤦
A gyerekek nem hülyék, amelyiknek elmondják, hogy nem vizelünk a bokorba, az seperc megtanulja, hogy időben szóljon.
2,5 évesen kezdett nyáron szobatiszta lenne. Szólt ha kellett, és kivittem a jatszótér mellé a parkba a fákhoz pisilni. Oda is alig értünk ki, hazamenni vagy wct keresni esélyünk se lett volna.
Most 3 éves lett, megkérdezem mindig hogy hazáig, plazáig, akarmeddig kibírja-e. Ha igen, megyünk a legközelebbi wcbe, ha nem, akkor az utcán pisil valami fánál egy félreeső helyen. Ez van.
Akinek nem tetszik, nem nézi.
Most komolyan, azzal senkinek semmi baja hogy a kutyák összehugyozzák a várost, meg a csövik is csak a bokorig mennek, de az már gond ha egy pici gyerek még nem tudja visszatartani hosszú percekig? Ugyan már.
16, még az autista gyerekem se üvöltött, ha pisilnie kellett, pedig nem zseni, hanem alacsony átlagos intellektusú. De még ő is felfogta, hogy ha nincs hova, nincs hova, megyünk ahol van hova. Utána nyilván visszamentünk.
Speciális igényű gyerekkel egyébként is megtervezi az ember, hogy hova megy.
Hogy erre egy neurotipikus gyerekkel képtelen valaki...
"baja hogy a kutyák összehugyozzák a várost, meg a csövik is csak a bokorig mennek, de az már gond ha egy pici gyerek még nem tudja visszatartani hosszú percekig? "
Mivel kicsit többre tartom magunkat, mint a kutyák vagy a hajléktalanok, ezért kulturált viselkedést adok át a gyereknek is. Én se guggolok a bokorba, a gyereket se tanítom erre.
Egyik gyerekemet se kényszerítettem soha ezzel arra, hogy bepisiljenek, mindig elértünk a legközelebbi illemhelyig. De egy kezemen meg tudom számolni, hogy átlag hétköznapon egyáltalán hányszor kellett otthagynunk a játszót. Jellemzően csak 5-6 óránál hosszabb program során kell wc-t találnunk.
"hogy nem baj, ha fél perccel előtte szól, mert anyuka mar kapja is le azonnal a ruhát"
Ezek ugyanazok az anyukák, akiknek a gyereke nem bírja ki, míg fizetnek a boltban és muszáj a gyerek képébe nyomni a kifizetetlen kukit, kiflit. 🤣
Tudod, a neveletlenek. A szülők azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!