Ti megengeditek a 20 hónapos gyereketeknek, hogy főzés közben figyeljen titeket?
Nagyon érdekli, amit a konyhában csinálok. Arra gondoltam, hogy a pult elé teszek egy sámlit és arra ráállhat, nézheti mit csinálok.
Ti engeditek/engednétek?
A konyha azért veszélyes üzem.
Ha sütit sütök, adogatja a tojást, bele méri a lisztet, cukrot. Megmutattam neki a Sütő meleg, forró, mikor langyos volt oda tettem a kezét, érezze, nem is megy oda ha sül valami.
Ha főzök, nem lehet ott. Sógornőm kiskorában leforrázta magát a levessel, pedig mellette állt az anyja. Azt hitték meg sem marad, a nyaka, a melle, a hasa, a karja, végig szét égett. Folyamatosan műtötték, műtik, a combjáról veszik a bőrt, és átültetik az égett részre, mert az ugye nem nő, nem nyúlik. Most babát szeretne, de meg kellene műteni a hasát, mert nem tudna nyúlni rajta a bőr, de igazából annyit nem is tudnak neki honnét leoperálni.
Nagyon csúnyán meg van égve, össze vissza stoppolva, és ahol nem égett meg ott is össze vissza van varrva, mert ugye onnét vették a bőrt.
Ezért inkább Nem engedem a tűzhely közelébe sem, ha valmami fő.
enyém se nézi hanem beszáll a főzésbe. már pucolja a zöldségeket, nyújtja a tésztát, azt is megengedem, hogy kavargassa a kaját de csak úgy, hogy fogom, ha baj lenne, el tudja rántani onnan ;)
nem is tudom még mit, de már régóta szorgoskodik vele, 20 hónaposnál nem is kérdés :)
2,5 éves fiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!