Ti adnátok 2 és fél év körüli gyereketeknek nyalánkságot (pudingot, kekszet), ha egész nap nem lenne hajlandó normális kaját enni?
Nálam előfordult egyszer-kétszer, amikor nem akart semmi mást megenni, még este sem, korgó gyomorral!!!
Semmi nem fog történni, ha egy nap csak ilyeneket kap, a puding/keksz nem az ördög eledele. Tapasztalatból mondom, a pudingot is meg lehet unni, egy darabig elvan vele és utána majd ráfanyalodik a rendes ételre. Turmixolj a pudingba gyümölcsöt, tedd vissza az eredeti poharába, nem fogja észre venni a trükköt, és te is megnyugszol, hogy nemcsak nasit eszik, hanem gyümölcsöt is.
Attól függ, mennyire tartós ez az állapot. Az én kisfiam nem túl válogatós szerencsére. Amikor betegség vagy fogzás miatt pár napig nincs étvágya, akkor engedékenyebb vagyok vele, persze akkor sem bolti pudingot, hanem joghurtot, tejberizst, lekváros kenyeret adok neki.
Ha sosem akarna rendes ételt enni, kivárnám, amíg megéhezik. A kisfiam 19 hónapos, vele már kitapasztaltam, hogy napi 3 étkezés bőven elég neki, ha ennél gyakrabban adok neki enni, pár falat után csak játszik az étellel.
A vékony testalkattal kapcsolatban még hozzátenném, hogy a testvérem gyerekei nagyon soványak, pedig rengeteget nassolnak, és a főtt ételből ők is alig esznek. Viszont a nagyobbik gyereknek már több tömött foga is van :/
Tehát egyáltalán nem biztos, hogy az egészségtelen nasik korlátlan fogyasztásától hízna a gyereked.
Miért döbbentél le?4-es normális választ adott.
Ha nem kérne főtt ételt a gyereked egész estig akkor nem enne egész nap?????Na,én meg ezen döbbennék le!
Éheztetni csak azért mert nem azt akarja enni amit te adsz neki.
A puding gyümölccsel nem is olyan rossz.
az lehet,puding gyümölccsel,na de a többi nasika???
igenis kiéheztetném!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!