Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kell foglalkozni a gyermekkel...

Kell foglalkozni a gyermekkel ha nem beszél?

Figyelt kérdés

2 ismerősöm adott, mindkettőnek 3 éves lesz a kisfia jövő hónapban. és még nem beszélnek.

“A” ismerős heti szinten hordja logopedus, tsmt, fusztràlt ideges szorong. (Ezt a gyermek is megérzi.) egyenlőre nincs változás, pedig jó ideje járnak.

“B” ismerős felszabadult, boldog, őt nem zavarja mert “minden gyermek saját ütemében fejlődik, nyilván nem marad nèma.”

Kinek van igaza? Nekem egy éves a kislányom, nem volt gyors a mozgasfejlodese járunk deveny tornára mert tudom, van jelentősége ha kimaradt volna kuszas/ maszas. De tulajdonképpen a beszédnek nincs jelentősége a későbbiekre nézve, nem? Hogy mikor indult?

2023. jan. 4. 20:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Első szülönek ,csak ne idegeskedjen
2023. jan. 5. 13:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

10es!

Ha értelmeznéd,amit írtam,rájönnél, hogy ha 3 évesen nem beszél a gyerek, akkor el kell vinni szakemberhez felméretni.

Azt ne a szülő döntse már el, hogy hordja-e fejlesztésre,hanem a szakemberek!

Tehát az a szülő jár el helyesen, aki elviszi felméretni a gyerekét.

Utána, eldöntheti, a kapott eredményt tudva, hogy hordja-e, vagy nem.

2023. jan. 5. 13:29
 13/18 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem a másodiknak van igaza. Egyrészt a szakemberek is azt mondják hogy 3 éves korig érdemes várni. Másrészt úgy érzem kicsit túl vannak tolva ezek a dolgok mostanság.

Kb minden gyerek dévényre vagy tsmt-re jár. Nem mondom hogy felesleges, mert van olyan akinek tényleg szüksége van rá, de ennyi gyereknek biztos nem.

Azt gondolom hogy ha valami probléma van a gyerekkel akkor az több területen, jobban megmutatkozik. Egyébként meg hagyni kell a gyereket a saját ütemében fejlődni és nem stresszelni feleslegesen.

A múltkor épp ezt olvastam valahol hogy a gyereknek nem torna kell hanem egy nagy kert ahol futkározhat, fára mászhat, szabadon mozoghat. Teljesen egyetértek.

2023. jan. 6. 00:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

13-as, teljesen egyetértek veled, de amikor a gyerek már túl van a megadott időkereten és még nincs birtokában az elvárt képességnek, akkor szerintem igenis szakemberhez kell fordulni, legfeljebb kiderül, hogy tényleg minden oké. Amiről te beszélsz, az a tanulási szakaszra igaz, tehát amikor még nem is kéne a gyereknek tudnia az adott dolgot, de a szülő már ide-oda rohan vele a "kert" helyett. Az tényleg fölösleges.

8as voltam

2023. jan. 6. 06:13
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem a szülő határozza el ezt elsősorban. Ha tényleg gond van a gyerekkel, az nagyon gyorsan feltűnik a védőnőnek a kötelező státuszvizsgálaton, a háziorvosnak is,ha lementek hozzá betegség miatt. A bölcsiben,oviban is feltűnik a pedagógusoknak. Gyakorlatilag manapság kb lehetetlen,hogy egy kisgyerek létező problémája rejtve maradjon.

Csak az a baj, hogy egy egész iparág épült a "fejlesztésekre", hordják bőven olyanok is,akiknek nem is kéne. Meg ugye van az internet,így az összes anyuka nyilván mindent jobban tud,mint az orvosok és pedagógusok.

2023. jan. 7. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Az a baj azzal,hogy vár a gyerek 3 éves koráig, hogy elmulasztja a lehetőséget, hogy a leghatásosabb fejlesztést megkapja a gyerek: a korai fejlesztést, ami 3 éves korig jár.

Az én lányom már 20 hónapos korától járt koraira. Zeneterápiát kapott, gyógypedagógiai fejlesztést, tornát,stb.

Rengeteget számít, 3 éves korig jobban fejleszthető az agy.

És ezt egy anya nem tudja felmérni,eldönteni, hogy kell-e a gyerekének korai fejlesztés, vagy nem.

2023. jan. 7. 20:33
 17/18 anonim ***** válasza:
16os miből vetted észre h levan maradva.?a kislányod
2023. jan. 8. 18:06
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

3 évesen màr kell foglalkozni vele, igen.

Elsősorban kivizsgáltatni, megkeresni az okát. Hiszen lehet szó hallássérülésről, lehet gond a beszédszervekkel, lehet neurológiai vagy pszichológiai probléma vagy egyéb fejlődésbeni eltérés. Ha mindent kizártak, akkor hátradőlhetnek, a TSMT torna valóban hatásos beszédindító sok esetben.

1 éves gyereknél még felesleges parázni. A megkésett mozgás lehet bárminek az előszele, nálunk pl az autizmusé. De nagyon sok esetben semmilyen egyéb problémára nem utal!! Szóval kár ezen aggódni.

2023. jan. 8. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!