Rossz anya vagyok, mert nem tudok eleget foglalkozni vele?
Miért lennél rossz anya?
Tudod mi a rossz anya? Aki veri,érzelmileg bántja a gyerekét és egyáltalán nem foglalkozik vele...
Le vagy terhelve ennyi az egész. Próbálj meg minőségi időt tölteni a lányoddal,hidd el minden kis szösszenetnek tudnak örülni. Vegyél egy kézségfejlesztő könyvet neki tele van matricával és együtt meg csináljátok,hidd el sokat számít majd neki.
A másik hogy ilyenkor annyi energiájuk van hogy azon gondolkodik az ember hol lehet őket kikapcsolni 😁
Én pl ha főzök,vagy takaritok mindig megkérem hogy segítsen és olyan boldog ha adok neki egy “rongyot” hogy port töröljön.
A lényeg hogy vond be öt is a kis dolgokba,hidd el értékelni fogja
Én dolgozok 2.5 éves mellett, én sem tudok egész nap mondókázni vele.
Nagyon ritka az hogy valaki a 2.5 évessel egész nap otthon legyen.
Általában vagy dolgozik valaki már ekkor vagy van kistesó. De amúgy igen, sajnos a testvér születésével elhanyagolódik a nagyobb gyerek, én emiatt nem is akartam két gyereket.
Dehogy vagy emiatt rossz anya. Nem feltétlenül jó, ha 0-24-ben körbeugrálod a gyereket.
Nekem 3 húgom van, szóval igazán érezhetném azt, hogy édesanyám elhanyagolt a testvéreim miatt, de azt kell mondjam, hogy ő a legszuperebb anyuka a világon. Mindent meg tudok vele beszélni a mai napig(26 éves vagyok) és ha fele olyan jó szülő leszek mint ő (most várjuk a 2. babát a férjemmel), akkor nagy baj nem lehet.
Egyébként szerintem ő sosem mondokázott velünk 😂 ellenben önállóságra és az életre nevelt minket.🙂
Nem. Viszont ez nagyon nehéz időszak. Pont ilyen korúak nálunk. A kicsi kúszik-mászik, mindent szétpakol, amivel a nagy játszik, egyedül nem lehet hagyni, szepás is, a nagy egyre ügyesebb, már tud dominózni, kirakózna, memóriázna, rajzolna velem stb.
Nekem is folyton lelkifurdalásom van mindkettő miatt, plusz a házimunka is durván halmozódik. Trükközni kell. Pl a kicsi imád pancsikolni, kisátorozunk a kertbe, kicsi a vízbe, mi pokrócon mellé (a lányom nem annyira szereti a vizet), homokozunk, furulya, éneklés. Illetve ha este ki tudom ütni a kicsit korábban, akkor ott még van egy fél óra.
De beszélgetni, énekelni próbálok vele sokat.
Illetve most kell a szociális tőkét használni. Több segítséget kérek az apjuktól pl leül velük amíg reggelit csinálok, vagy "elosztjuk" őket, találkozunj másokkal, strandon, játszón, telken. Kint sokkal könnyebb, a kisfiam szabadban egy órát is elszöszöl a pokrócokon mellettünk, bent meg folyton nyűgös.
Nagyszülők is, az én szüleim idősek, de pont abban jó anyukám, hogy átmentünk, leült mozaikozni, rajzolni, olvasni a lànyommal, pont ez kellett most neki.
De nagyon szívás, eddig nem volt nehéz a kétgyerekesség, de az elmúlt 2 hét jól leterhelt
..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!