Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ne verjem meg, de ő verhet engem?

Ne verjem meg, de ő verhet engem?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek? Kislányom egyáltalán nem volt verekedős, dackorszakos időszakban sem. De ahogy az óvodába került és látta, hogy más gyerekek verekednek, elkezdte ő is. Szerintem senki mást nem üt meg, csak engem, az anyját. Soha nem volt rá panasz, hogy az oviban is csinálná ezt. 4 évesen került oviba, most 5 és fél éves. Az oviban dolgozók jofejek, részükről biztosan nem éri semmi negatív a lanyomat. Ti mit tennétek? Beszélgetés semmit nem hat. Néha csak úgy rávág egyet a hátamra, ha valami kis sérelme van és nagyot tud ütni. Most olvastam egy cikket, hogy bűncselekmény gyereket ütni. De a szülőt nyilván lehet egész nap. Más ember előtt nem csinálja legalább, apja előtt sem.

2022. dec. 18. 10:59
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
31%
Persze, hogy a kérdező a hibás, hát ki a fene más, a kukásautós? És ki a fene írt olyat, hogy boruljon térdre meg kérje szépen? Pont ellenkezőleg! Extrém határozottsággal állítsa le! Verés nélkül! Akinek pedig csak ez a két szélsőség van a tarsolyában, az keressen örökbefogadót a gyerekének, mert alkalmatlan!
2022. dec. 18. 20:52
 32/52 anonim ***** válasza:
64%
Gratulálok a válaszolók nagy részének. Ha kiéltétek magatokat, hogy milyen tökéletesek szülők vagytok, ideje lenne talán a kérdezőnek választ is adni, hogy talán mi segíthetne. Jah, hogy az már nem megy?
2022. dec. 18. 21:11
 33/52 anonim ***** válasza:
59%
A 18-as válaszig nem jutottál el, 32-es? Meg ahhoz, hogy forduljon gyermekpszichológushoz?
2022. dec. 18. 21:30
 34/52 anonim ***** válasza:
58%

Bírom a sok erőszakellenző szülőt, akik itt néhány hozzászólás alatt az érzelmi bántalmazás magasiskoláját tolták le nagyközönség előtt. Nem csak pofonnal lehet ám bántalmazni.. És kapaszkodjatok meg: az érzelmi bántalmazás ezerszer súlyosabb nyomokat hagy, mint egy-egy pofon. A "szigorú szülő vagyok" pedig számomra ezt jelenti. A szigorú szülő érzelmileg bántalmazza a gyerekét. Egy visszaadott, jelzésértékű kézrecsapás pl. tuti, hogy nem okoz semmilyen lelki sérülést a gyereknek, ellenben az érzelmi bántalmazással, amiről a fentiek után úgysem tudtok meggyőzni, hogy otthon nem alkalmazzátok, ha egy segítségkérő vadidegenen névtelenül meg simán. És ahogy előttem már megjegyezte más is: eközben egyetlen érdemi alternatíváról nem számolt be egyikőtök se.

Szomorú dolog, amikor összemosunk fogalmakat, és fizikai erőszaknak nevezünk valamit, ami nem az. Visszaadni egy pofont nem erőszak. Ez kb. akkora marhaság, mint elmarasztalni a nőt, aki tökön rúgja azt a férfit, aki megpróbálja megerőszakolni. Szándékosan hoztam ilyen szélsőséges példát. A nemi erőszak bűncselekmény. Az önvédelem nem. Egy gyereket módszeresen bántalmazni akár fizikailag akár érzelmileg, bűncselekmény. Rácsapni a kezére, mert megütött, nem az. Ne legyetek már ilyen álszentek.

2022. dec. 18. 23:26
 35/52 anonim ***** válasza:
34%

A gyerek fő mozgatórugója, hogy kapcsolódni szeretne. Ezt sosem szabad elfelejteni. Szüksége van a határokra, nagyon is, ám egyáltalán nem mindegy, hogy azokat a határokat hogyan állítjuk fel. Ha az üti meg, akitől a biztonságnak kéne jönnie, az bizalmatlansághoz vezet hosszútávon.

Ebben a szituációban rá kéne jönni, hogy mi borította meg a gyereket. Addig minden más tüneti kezelés. Ha eddig egyedül nem jöttél rá, akkor gyerekpszichológus.

Én a pozitív fegyelmezés és az erőszakmentes kommunikáció eszközeit alkalmazom, sikerrel. Ajánlom figyelmedbe jó szívvel az online tanfolyamaikat.

(Sajnálom azt a gyereket, és sajnálom azt a szülőt is, akinek ilyen mintái vannak, nincs más eszköze mint a bármilyen verés és, hogy ezt még jónak is találja. Sajnálatos, hogy még meg se fogalmazódott, hogy vajon ezt lehetne enélkül is csinálni. Illetve sajnálatos, hogy ez annyira mélyen van, hogy el se lehet képzelni, hogy lehet másképp is reagálni és csinálni. De az agy tesz róla, mert ha elhinné, aki használ testi fenyítést, hogy vannak (és hál istennek elég sokan már), akik tudják kezelni az indulatukat a gyerekeik irányába, akkor egyből rossznak érezné, amit tesz. Így meg abban az álságos hitben ringatja magát tudatlanul, vakon és lustán, hogy mindenki csinálja, így ez oké. Ez dühítő és egyben nagyon szomorú.)

2022. dec. 19. 01:41
 36/52 anonim ***** válasza:
57%
34. Nem, a szigorú szülő nem azt jelenti, hogy érzelmileg bántalmazom. Észreveszed, hogy csak az erőszak vonalán bírsz valamit értelmezni? El sem tudod képzelni, hogy valaki erőszak nélkül is tud nevelni. Mentegeted magad, hogy oké nem veri meg, mint én, de érzelmileg bántalmazza, tehát rosszabb mint én. A szigorúság azt jelenti, hogy meghúztam a határokat és abból nem engedek, hacsak nem jó ok van rá. Ha valamit előre megbeszélünk, nem engedek csak mert hiszti van. De sosem bántalmazom érzelmileg szándékosan. Ha hisztizik elvonulok vele, segítek feldolgozni az érzelmeit, megbeszéljük. Hol látod itt a lelki bántalmazást? Én is van hogy felemelem a hangom, mert emberből vagyok. De ez ritka nagyon és utána bocsánatot kérek tőle. Mert az üvöltés hiba. Azt hiszed könnyű? Azt hiszed ez nem kőkemény tanulás minden nap? Tévedsz, ez sokkal nehezebb mint rácsapni a kezére. És tudom, majd jössz a mindent eldöntő védekezéssel, hogy jaj nekem biztos könnyű gyerekem van, ami lehetséges, én mégis hiszek az erőszakmentes nevelésben.
2022. dec. 19. 09:03
 37/52 anonim ***** válasza:
13%

36-os, szerintem nem olvastad el elég alaposan, amit írtam, ugyanis ott egyetlen szó nincs arról, hogy megütöttem-e valaha a gyerekem. Sőt, még arról sincs szó, hogy lenne-e egyáltalán gyerekem. Mégis szám szerint minimum három mondattal támadtál be, miszerint én erőszakos szülő lennék, aki veri a gyerekét, és még mentegeti is magát. Holott én csak az itt megjelent hozzászólásokra reagáltam, és arról nyilvánítottam véleményt.

Szerintem ezen nem ártana elgondolkodni.

2022. dec. 19. 11:42
 38/52 anonim ***** válasza:
40%
Láthatóan az itt kommentelők többségének szegényes a szülői eszköztára és egy ilyen szituációban nem lát tovább a gyerek "nevelés célzatú megütésénél". És legitimálják azzal, hogy más is így csinálja. Azon elgondolkozni, hogy hogyan lehetne másképp vagy más utakat keresni...ááá azt nem. "A gyerek tanulja meg, hol a helye. Pont." Szomorú. De legalább a jövő pszichológusainak lesz munkája ;)
2022. dec. 19. 13:08
 39/52 anonim ***** válasza:
56%
A kérdező nem életében egyszer csapott rá hirtelen felindulásból, hanem módszeresen ezzel kívánja nevelni. Veréssel lenevelni a verésről nyilvánvalóan hatástalan nonszensz, 34-es! Az óvódás gyerek verekedésének a leállítását meg ne nevezd önvédelemnek, mert röhög a vakbelem.
2022. dec. 19. 15:48
 40/52 A kérdező kommentje:
39 ez egyáltalán nem igaz, csak te nem tudod értelmezni, amit írtam, sehol nem írtam olyat, hogy modszeresen ezzel kívánom nevelni.
2022. dec. 19. 18:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!