Ne verjem meg, de ő verhet engem?
Figyelt kérdés
Mi a véleményetek? Kislányom egyáltalán nem volt verekedős, dackorszakos időszakban sem. De ahogy az óvodába került és látta, hogy más gyerekek verekednek, elkezdte ő is. Szerintem senki mást nem üt meg, csak engem, az anyját. Soha nem volt rá panasz, hogy az oviban is csinálná ezt. 4 évesen került oviba, most 5 és fél éves. Az oviban dolgozók jofejek, részükről biztosan nem éri semmi negatív a lanyomat. Ti mit tennétek? Beszélgetés semmit nem hat. Néha csak úgy rávág egyet a hátamra, ha valami kis sérelme van és nagyot tud ütni. Most olvastam egy cikket, hogy bűncselekmény gyereket ütni. De a szülőt nyilván lehet egész nap. Más ember előtt nem csinálja legalább, apja előtt sem.2022. dec. 18. 10:59
21/52 anonim válasza:
Huu, azért nagyon megdöbbentőek és elszomorítóak a válaszok :( lehet vitatkozni a törvényen, de tök értelmetlen, mert nem azért nem ütjük meg a gyereket, mert törvény tiltja, vagyis nem amiatt nem kellene... hanem azzal minden belénk vetett bizalma elveszik, és ez lesz neki a minta a problemahelyzetek megoldására, ahogy a kérdező is írta a saját peldajukat később, abból is kiderul, hogy nem feletetlen kell az oviban látnia ezt a gyereknek, hiszen otthon is elofordult már. De sajnos évszázadok óta ez él bennünk, amiket írtok, kiraz a hideg is a nevelő célzatú pofon kifejezésből, és valószínű kell is még jó pár év mire kikopik, ahhoz pedig az kell, amit a 10es válaszoló írt, hogy más eszközöket kapjanak a szülők a kezükbe, amiket akár már maguktól is elerhetnek, hiszen rengeteg irodalom van magyarul is, vagy szakember segítségét is lehet kérni.
22/52 A kérdező kommentje:
Kedves 21! Igen megütöttem miután fél éven át vert engem szinte minden nap. A megütöttem, azt jelenti, hogy racsaptam a fenekére. A szuper egyéb módszer, ezek szerint annyi, hogy fogjam meg a kezét. Nyilván megfogom ha éppen szemben van velem. Nem túl hatásos, ugyanúgy csinálja csak már rájött egyszerűbb akkor ütni, amikor éppen kimegyek a szobából és háttal vagyok neki. Nincs hatásos eszköz ezek szerint és a verés sem hatásos, mert az sem akadályozta meg. Legfeljebb ha tényleg elverném, de ezt én sem szeretném.
2022. dec. 18. 14:16
23/52 anonim válasza:
Én egyetértek azokkal, akik szerint a gyerek megütése semmire nem megoldás. Én soha nem ütöttem meg a gyerekemet, és engem sem a szüleim. Mégis milyen pozitívuma van egy pofonnak? Hogy a problémákat, konfliktusokat veréssel oldom meg? És ha a gyerek utána az óvódában, iskolában így oldja meg a konfliktusait az nektek rendben van? Vagy az óvónő elveri a gyereketeket ha rosszul viselkedik az okés? Hiszen neki is nevelnie kell. Vagy csak a szülő joga megütni a kicsit? A férjetek is lekever egy pofont, ha konfliktus van vagy csak a gyengét, kicsit ütjük meg?
24/52 anonim válasza:
Esküszöm elképesztő, hogy felnőtt emberek úgy akarják elérni egy gyerektől, hogy megértse, hogy nem szabad verekedni, hogy visszaütnek, ha a gyerek megcsapja őket. Szánalmas…. ha tőled azt látja, hogy visszacsapsz, mégis mi alapján várod el, hogy ő ne üssön oda?! Felnőtt emberként hogy lehet valaki ennyire tehetetlen, hogy arra sem képes, hogy más nevelési módszert alkalmazzon?! “Nevelési célzattal adott pofon” aha… az. Ez a szinonimája nálatok annak, hogy “fingom nem volt, hogy mit kezdjek vele, de nagyobb vagyok és erősebb, úgyhogy jól odab@szok, aztán majd megtanulja a büdös kölke, hogy hol a helye”. Egyszerűen nincs az az élethelyzet, amiben megütném a gyerekemet, és nagyon-nagyon szomorú, hogy a mai világban még van, akinek ez a megoldás bármire.
25/52 anonim válasza:
Jobb lenne, ha a pillanatnyilag lepirosozott válaszokra figyelnél, kérdező! Fél évig hagyod, hogy verjen? És úgy akarod lenevelni erről, láthatóan hatástalanul, hogy azt a példát mutatod neki, hogy vered? Ez egészen döbbenetes! Hogy hagyhatod fél évig, hogy bántalmazzon? És mért ilyen agresszív ez a gyerek? (Hát, egyik oka nyilván az, hogy te agresszív vagy vele. Lehet, hogy mással is. Ideges vagy, ez csapódik le rajta. Apuka van? Elérhető nagyszülő van? Fordulj gyermekpszichológushoz, hogy kibogozza az összes dolgot. Anélkül nem lesz megoldás. Nem a gyakorin fognak megtanítani a gyerekeddel és önmagaddal bánni.
26/52 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy agresszív vagyok, szerintem nem. De egy biztos amíg velem, az agresszív anyjával volt itthon 4 éves koráig, egyetlen alkalommal sem ütött meg. Az óvodakezdés után 1 hónappal kezdte ezt el, úgyhogy szerintem nem allja meg a helyét az elméleted kedves előző válaszadó.
2022. dec. 18. 18:15
27/52 anonim válasza:
Elképesztő, miféle válaszok vannak itt! Szóval mindenért a kérdező a hibás? Mégis mit csináljon, boruljon térdre, és kérje szépen, hogy ne bántsa? Láttam tegnap, mire ment az anya a dédelgetős hisztikezeléssel, a gyereke egyre nagyobbakat ütött és rúgott. Ezzel a mentalitással sikerül kis szörnyetegeket nevelni.
28/52 anonim válasza:
Hát, mert az óvodában látta, hogy ő olyat is tud. De a feszültség benne van a gyerekben!
29/52 anonim válasza:
7. Számít? Úgyis az lesz, hogy ja az könnyű. Ha azt mondom 3 akkor majd ha 6 lesz, ha azt mondom 6 akkor majd ha 8 lesz. Ismerem az összes szánalmas kifogásotokat, hogy miért ütitek, csapkodjátok, pofozzátok a gyereketeket. Le lehet pontozni a sok szuperszülőnek, akik azt az alapvető emberi normát nem tudják betartani, hogy nem verem meg a gyerekem. Mégis a ti gyereketek viselkedik ökör módra, nem az enyém. Nem az a választási lehetőség van hogy verem vagy hagyom, hogy semmibe vegyen. Én sokkal szigorúbb szülő vagyok mint szerintem itt sokan, még sem emelek kezet sohasem a gyerekemre. De mondok jobbat, engem sem vertek, pofoztak, csapkodtak meg sosem és mégis két diplomás, karrierrel rendelkező családanya vagyok. A szüleimmel baráti viszonyom van. Szerintetek hány pofonig lesz nektek is kapcsolatotok a felnőtt gyereketekkel? Sosem féltek ettől?
30/52 anonim válasza:
Aztán mesélj, miből áll az a nagy "szigor"?
(Én nem vagyok szigorú, vállalom. Nem hiszek benne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!