Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ne verjem meg, de ő verhet engem?

Ne verjem meg, de ő verhet engem?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek? Kislányom egyáltalán nem volt verekedős, dackorszakos időszakban sem. De ahogy az óvodába került és látta, hogy más gyerekek verekednek, elkezdte ő is. Szerintem senki mást nem üt meg, csak engem, az anyját. Soha nem volt rá panasz, hogy az oviban is csinálná ezt. 4 évesen került oviba, most 5 és fél éves. Az oviban dolgozók jofejek, részükről biztosan nem éri semmi negatív a lanyomat. Ti mit tennétek? Beszélgetés semmit nem hat. Néha csak úgy rávág egyet a hátamra, ha valami kis sérelme van és nagyot tud ütni. Most olvastam egy cikket, hogy bűncselekmény gyereket ütni. De a szülőt nyilván lehet egész nap. Más ember előtt nem csinálja legalább, apja előtt sem.

2022. dec. 18. 10:59
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
72%

10!

A törvény nem a fenékre csapast hivatott megakadalyozni

2022. dec. 18. 11:43
 12/52 anonim ***** válasza:
31%

De. Mindenfajta testi fenyítést tilt, amibe beletartozik a fenékre csapás. 2005.január 1.óta van hatályban.

Az más kérdés, hogy senki nem veszi komolyan. Én sem. Szerintem a törvényalkotó sem.

2022. dec. 18. 11:47
 13/52 anonim ***** válasza:
84%

"Most olvastam egy cikket, hogy bűncselekmény gyereket ütni."

Azért pofon és pofon között van különbség. Az számít büncselekménynek ha ténylegesen bántalmazod, megvered a gyereket. Az hogy téged üt a gyerek és te erre egy taslival reagálsz, az érthető.

"olvastam gyerekjogi szakertőtől, hogy az is bűncselekmény, ha kiabálsz vele. Érzelmi bántalmazás."

Nem az az érzelmi bántalmazás, amikor a gyerek hülyeséget csinál és te ijedtedben vagy idegeségedben rákiabálsz. Hanem az amikor rendszeresen beleordítanak a gyerek arcába.

2022. dec. 18. 11:48
 14/52 anonim ***** válasza:
41%
Olyat verték rá, csak úgy csattanna. Ez is határfeszegetés. Ha nem húzod meg a határt, a fejére fog nőni.
2022. dec. 18. 11:49
 15/52 anonim ***** válasza:
76%

12!

Ugyan linkeld már be

2022. dec. 18. 11:52
 16/52 anonim ***** válasza:
77%

"(5) * A gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, a bántalmazással - fizikai, szexuális vagy lelki erőszakkal -, az elhanyagolással és az információs ártalommal szembeni védelemhez. A gyermek nem vethető alá kínzásnak, testi fenyítésnek és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetésnek, illetve bánásmódnak."

Link: [link]

Ha szerinted a fenékre csapás nem "testi fenyítés", akkor igazáből meddő dolog vitatkozni, nem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

De attól még, hogy ez van a törvényben leírva, én nem értek vele egyet.

2022. dec. 18. 12:00
 17/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld. A telex cikket olvastam, az ihlette a kérdést. Termeszetesen megfogom a kezét, ha nem hátulról üt. Fenekeltem már el, de semmi hatása nem volt. Egyszer nagyon csúnyán megharapta a combom és akkor mivel nagyon fájt, visszakezbol kapott tőlem egy pofont, nagyon elcsodálkozott és pár napig nem ütött meg, de utána újrakezdte. Bár a harapást azt nem próbálta újra soha. A legnagyobb "bántalmazás" ez a pofon volt.
2022. dec. 18. 12:16
 18/52 anonim ***** válasza:
42%
Megverni azért, hogy megértse, hogy tilos verekedni? Komolyan nem értitek ennek a durva abszurditását? Hogy lehet ennyire szegényes a szülői eszköztár, hogy fel sem merül más módszer? Először is meg kell előzni, ritka lehet, hogy orvul hátbatámad, másodszor is le kell fogni, el kell kiáltanod magad, nagyon határozottan rászólni, hogy Nem! Nem kell magyarázkodni. Lássa, hogy nagyon haragszol, és ezt a viselkedést semmilyen módon nem engedheti meg magának.
2022. dec. 18. 12:17
 19/52 anonim ***** válasza:
73%

Igazából ha ezt betartod szóról szóra, csinálsz egy egomán, nárcisztikus kretént belőle, aki azt hiszi, hogy ő a világ közepe és neki mindent lehet. Ez már erősen a ló túloldala. Azt azért érdemes fejben tartani, hogy az ember társas lény, tehát nem mindig az lesz amit ő akar. Erre is fel kell készíteni.

2022. dec. 18. 12:19
 20/52 anonim ***** válasza:
55%

19-es!

Teljesen igazad van. Ez egy ezer sebből vérző törvény, ami semmi másra nem jó, mint hogy kattintásvadász, bűntudatkeltő cikkekben idézgetik. Haszna gyakorlatilag ezen kívül semmi, és senki nem tartja be.

16-os voltam.

2022. dec. 18. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!