Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes szülőként mi volt...

Kisgyerekes szülőként mi volt a legbosszantóbb panasz, amit egy gyerek nélküli ismerősödtől/ronokodtól hallottál? Pl. alig aludtam az éjjel, semmire sincs időm..

Figyelt kérdés

2022. dec. 17. 18:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
81%
De elegem van már abból, hogy én nem lehetek fáradt, csak mert nincs gyerekem! Én pont olyan beosztással dolgozom, hogy örülök, ha van annyi szabadidőm, hogy leüljek olvasni egy kicsit, mert vagy házimunka vagy alvás.
2022. dec. 18. 01:11
 22/37 anonim ***** válasza:
89%

Egyszer egy betegség és amúgy is stresszes időszak miatt fél évig alig tudtam aludni. Vannak bőven, akiket többet hagy a gyerek aludni este, mint amit én akkor aludtam.

Én meg azt utálom, amikor a kisgyerekesek úgy teszenek, mintha rajtuk kívül senki másnak nem lenne problémája. Ez olyan, mintha azt mondanám neked, hogy nem vagy fáradt, mert a te gyereked csak 2x kel, másé meg 5x és az usaban vissza kell menni dolgozni 12 hét után, szóval semmi jogod fáradtnak lenni mert az ottani anyukák éjjel kelnek és utána mennek dolgozni. Ja meg ha már itt tartunk, akkor van kajád és meleg lakásod, szóval a föld népességének nagy részének rosszabb mint neked (főleg a nőknek elég sok országban), szóval semmire sincs okod panaszkodni és nincsenek problémáid.

2022. dec. 18. 01:47
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretem ha nem gyerekesek rákontráznak, hogy bezzeg ők fáradtabbak,de azt sem szeretem mikor egy anyuka martírkodik hogy bezzeg neki milyen nehéz és neki rosszabb stb( írom ezt anyaként). Tehát szimplán nem bírom az önsajnálo embereket legyen az gyerekes vagy gyerektelen.
2022. dec. 18. 02:14
 24/37 anonim ***** válasza:
92%

Amùgy mindenki leragadt a pèldàknàl…

Èn sok gyerekeskènt mondom, hogy egy különösen stresszes idôben szerintem sokkal megviseltebb ès fàradtabb voltam, mèg gyerek nèlkül.

Emiatt ott is hagytam azt a munkahelyet..

Èjjelente felriadtam, az alvàsminôsègem szörnyû volt.

Elszàllt a pulzusom, ès leizzadva keltem.

Mindazonàltal aki dolgozik ugyanúgy, mint egy gyerek nèlküli ( èn mèg nem dolgozom munkahelyen) ès mellette otthon is helyt kell àllni az sokkal fàradtabb lesz, de eznem jelenti koràn sem azt, hogy nem panaszkodhat vagy nem èrezheti kimerültnek magàt egy gyerektelen..

Amùgy engem gyerekeskènt bosszant, ha a gyerekekkel kapcsolatban panaszkodnak..vagy olyan dolgokat hoznak fel, amirôl nem tehetek.

Mondjk a gyerekutàlò ismerôsöm szerint 3 èvig ne menjenek shova.. se ètterembe, se nyaralni.. maradjunk a fenekünkön, mert idegesítôek a kicsik, ès ôket gyerekmenteseket zavarjàk.

Ezektôl kivagyok teljesen…

2022. dec. 18. 07:55
 25/37 anonim ***** válasza:
71%

"de egy vizsgaidőszakkal/ államvizsgához képest kutyaf@sza a gyereknevelés"

Teljesen felesleges minden ilyen hasonlítgatás, mert mindenre lesz egy ellenválasz, hogy "kinek hogy".

Nekem pl: egyik vizsgaidőszakom/államvizsgám sem volt akkora nagy kaland, hogy még most is emlegessem.

Erre is jöhetne a szokásos kontra, "hogy de, biztos nem XY szakot végeztél".

Nem, hanem azt, ami érdekelt, ahogy te is választhattál, nem volt kötelező.

Gyerekvállalás sem az, bár azon belül vannak ám nem választható dolgok:

Pl: akinek tartós beteget dob a gép, annak mindenképpen nehezebb.

2022. dec. 18. 08:07
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

Egyáltalán nem arról szólt a kérdés, hogy itt pár ember 520 ezer kérdőjellel meg felkiáltójellel elkezdje bizonygatni, hogy de őőő...

Nem, nem arról szólt, hogy egy gyerek nélküli nem lehet fáradt, olvastátok egyáltalán a kérdést?

Az volt, a kérdés, hogy kisgyerekesként mi volt az, amit hallottál panasz...

Amúgy meg kezdjuk ott, hogy teljesen más a kialvatlanság amiatt, ha nem tudsz aludni, mint az, hogy ha tudnál, de NEM LEHET.

2022. dec. 18. 11:38
 27/37 anonim ***** válasza:
75%

#26! Itt te nem olvastad pontosan. A kérdező kiemelte, hogy gyerek nélkülitől érkező panasz. Vagyis gyerekestől érkező nem bosszantja. Tehát szerinte a fáradtság létjogosultságát egyedül a gyerek megléte határozza meg. Mivel ez a gondolatmenet alapvetően hibás, nem olyan válaszokat kapott, amilyet szeretett volna(el is tűnt.)

Azt meg ki ne találja már senki, hogy egy csecsemő alvásigénye kisebb, mint egy felnőtté, mert ez egész egyszerűen nem igaz. A csecsemő akkor is 10+ órát alszik, ha te nem úgy érzed. A problémát az okozza, hogy gyakori ébredéssel teszi, ami egy felnőtt igényeinek nem felel meg. Tehát nincs olyan, hogy NEM LEHET. Alhatsz mindig akkor, amikor a gyereked alszik, így a mennyiség meglenne. Ha te úgy döntesz, hogy nem teszed, az nem "nem lehet" kategória, hanem a döntésed. Ha pedig megtennéd, de nem tudod, mert egyszerűen nem tudsz olyan gyorsan visszaaludni ébredés után, mint a baba, akkor eljutottunk odáig, hogy pont ugyanúgy nem aludtál, mint a gyerektelen, akit azzal csesztetsz, hogy ugyan, miért nem aludt? Hát alhatott volna. (Szerinted.)

2022. dec. 18. 12:07
 28/37 anonim ***** válasza:
0%

Neked nem mindegy mi bosszantja a kérdezőt vagy mi nem?

Ő erre volt kíváncsi, ha te szét akarod floodolni más kérdését, akkor inkább írj ki egy sajátot, nem vitafórum ez, hogy te elkezded bizonygatni a saját véleményed.

Sehol nem írta senki, hogy ki LEHET meg ki nem fáradt, itt az volt a kérdés, hogy gyerekesként mi az, amit hallottál.

Hol írta, hogy más nem lehet fáradt?

A kérdésre hol válaszoltál?

Csak jött a szokásos vitatkozás, hogy bezzeg te/ti.

Neked mennyit alszik a gyerek egyben?

Tápszeres vagy anyatejes? Az sem mindegy.

Mennyi házimunkát végzel a gyerek mellett, hogy te le tudsz feküdni mindig, mikor ő alszik?

Vagy simán lefekszel, a ház meg majd megvár, jó van az úgy.

Meg a nagyobbik gyerek is majd addig elvan a járókában, míg te alszol, vagy te hogy tudsz ennyit pihenni, mint amit írsz, áruld már el, mert nagyon kíváncsi vagyok.

Ja, és dolgozol-e mellette?

2022. dec. 18. 12:20
 29/37 anonim ***** válasza:
77%

#28!Először is a kérdező kérdésére már rég válaszoltam. Te pont ugyanannyira offolod a kérdést, mivel velem vitázol, csak szólok 😉

Senki nem bezzegelt, csak leírta, bárki lehet fáradt gyerektől függetlenül, akkor is, ha ez a kérdezőt, vagy mondjuk téged ez bosszant.

"Mennyi házimunkát végzel?"🤦🏽‍♀️ Mit nem értesz azon, ha a gyerektelen alszik, ugyanúgy mástól veszi el az időt, pont mint a gyerekes? Vagy neki talán nincs házimunka? MINDENKI eldöntheti, hogy alszik, vagy mást csinál. UGYANANNYIRA dönthet úgy a gyerekes, hogy alszik a gyerekkel és nem érdekli a kupi, mint a vizsgázó, hogy alszik tanulás helyett, és nem érdekli, hogy megbukik a vizsgán. Nem jobban, nem kevésbé, hanem ugyanannyira. Tudod értelmezni a szót?

De ne erőlködj, nem írok többet, mert ennyire nem érdekel a téma. A kérdésre meg már válaszoltam. Te is inkább aludj egyet, frusztrált vagy😉

2022. dec. 18. 13:03
 30/37 anonim ***** válasza:
11%

Jaa, tehát nincs gyereked.

Azt hittem, van releváns tapasztalatod, amit meg tudsz osztani a tudatlanokkal.

De hát így hagyjuk is.

2022. dec. 18. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!