Kisgyerekes szülőként mi volt a legbosszantóbb panasz, amit egy gyerek nélküli ismerősödtől/ronokodtól hallottál? Pl. alig aludtam az éjjel, semmire sincs időm..
Egy gyerek nelkulinek nem lehet rossz az éjszakája? Eszem megáll.
Pl én gyerektelenul, ha van egy aktuális probléma amin ragodok amíg meg nem oldódik, akkor hogy legyenek nyugodtak az éjszakáim????
A semmire nincs idő a másik. Mi van, ha szr a munkaideje? Pl 10-18-ig dolgozik. Jó hogy nincs elég szabadideje. Mellesleg te is szervezheted okosabban az idődet, ha ugy latos, hogy elfolyik az idő.
Sose akartam magam összehasonlítani egy gyerektelennel, teljesen más életforma.
És igen, én is voltam fáradt gyerekek előtt is.
Sokkal jobban bosszant, az olyan gyerekes ismerős panaaszkodása, aki nem dolgozik, a háztartás az eygetlen feladata, és panaszkodik nekünk, akik munka után állunk neki ugyannak.
Nekem van gyerekem, de egy vizsgaidőszakkal/ államvizsgához képest kutyaf@sza a gyereknevelés.
Nem értem, hogy a gyerekes anyukák nagy része miért hiszi azt, hogy áldozatot hozni és fáradtnak lenni csak a gyerekvállalással lehet.
Amikor azt mondja a családi apartmanok közt nyaraláskor, hogy milyen idegesítőek a gYerekek.
Miért nem maradnak otthon?
( miért nem megy olyan helyre nyaralni, ahol esélyesebb,, hogy nem gyerekes családdal lesz tele?)
Közben az én gyerekeim épp viháncolnak a háttérben..
Másik minden gyerekes “kötsög” mert felveszi a neki járó támogatást az ő pénzéből🤦🏻♀️ Az illető 4 h-ra van bejelentve…. De nem anynit dolgozik
Kedves 4-es!
Egy vizsgaidőszaknak van vége, el tudsz menni utána pihenni, vagy bármi.Az anyaságból nincs se szabadság, se hétvége,se táppénz.Mondjuk lehet neked van családod,ahol bárhol tud lenni a gyereked míg pihizel, de rengeteg anyukának nincs kb senkije, nincs semmi feltöltődése.És borzasztó nehéz teljesen kiszipolyozva áldozatot hozni, vagy bármit csinálni.
Engem is az bosszant, amikor totál önszántukból mennek pl kifejezetten gyerekbarátnak hirdetett szállásra/nyaralóhelyre, és ott panaszkodnak félhangosan, hogy mennyire zavaróak/hangosak/idegesítőek a gyerekek. Félhangosan, hogy tuti meghalld, de nem neked mondják direktbe, hogy azért mégse lehessen velük konfrontálódni. Akit zavarnak a gyerekek, az miért ilyen helyre megy nyaralni? Millió meg egy olyan szálloda van, ami kifejezetten gyerekmentes, lehet oda is menni. Ha meg ilyen-olyan okokból a gyerekbarát mellett döntöttek, akkor sajnálom, de el kell fogadniuk, hogy ott lesznek gyerekek is.
Amúgy az, hogy valaki nem alszik jól éjszaka vagy fáradt vagy ilyen-olyan baja van, az nem a gyerekesek sajátja. Mástól is lehet az ember kimerült és más problémái is lehetnek, nem kötelező ehhez gyereknek lennie.
Amúgy anyaként egyelőre engem sem vág földhöz olyan rettentően a szülői lét, bár igaz, csak két gyerekem van és mindkettő pici még. Fárasztó és megvannak a maga sötétebb pillanatai, de én is tudok egy rakás élethelyzetet felhozni, ami nehezebb vagy rosszabb, és nem szerepelnek benne gyerekek sem.
Bocs, de a gyermekvállalás önkéntes történet.
Miért is van neked több jogod rinyálni, hogy fáradt vagy az önként vállalt gyermekeid miatt, mint hogy egy gyermektelen fáradt mondjuk a munkája vagy bármi más miatt???
Szerintem az a frusztráló, amikor a gyermekesek nyavajognak, hogy ők aztán mennyire fáradtak, mennyire nincs idejük, mennyire leszívja őket a gyerek, bezzeg akinek nincs gyereke!!
Hát b.meg, akkor minek vállaltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!