Mennyire igaz, hogy a kislányok apásak lesznek, a kisfiúk anyásak?
14 hónapos kislanyomnál tombol a szeparációs szorongás, csimpaszkodik a combomba, rohan utánam mindenhová, apukaval nagyon ritkán van el, max 5 percig. Nyilván megérti a férjem , ez egy ilyen időszak, de néha azért mondja, hogy hozzá nem fut úgy, nem bújik úgy stb. Mindig mondom neki, hogy pár hónap és engem fog nagyivben letojni és ő lesz a mindene.
Sokszor hallom ezt a sztereotípiát,nem tudom mennyi igazság van benne, illetve mikor jön a nagy fordulat, igazából csak őt vigasztalom ezzel.
Nektek mi a tapasztalat gyermeknél ebből a szempontból?
Semennyire, ez nem ettől függ.
Lány és fiú egyaránt lehet apás is meg anyás is.
Az egy jó kérdés, hogy a szülők eltérő viszonyulása mennyit számít. De a gyerekek neme semennyit.
Kezdettől apás volt a lányom, soha nem volt anya-anya korszaka, pedig testem-lelkem kitettem. Fájt is mint a fene, ezért lett testvére.
Na a második is csak félig anyás. Fiú.
A lányom 2-3 éves kora közt kezdett jobban ragaszkodni az apjához, azóta is is tart. Annyiban enyhült, hogy már csinálunk együtt csak lányos dolgokat, de apa a mindene maradt.
Az öccse meg anya-matrica, állandóan rajtam van, velem akar lenni, ellöki az apját a kolözelemből. Így mindketten "kaptunk" egy ragaszkodó gyereket.
Fiam 3.5 éves, de a mai napig én vagyok a minden. Az apjával is siman elvan, de engem "jobban szeret".
Lányom szintén 14hónapos.
Ő jobban elvan az apjával mint a fiam. De mégis én kellek ha álmos/elesett/faj valami stb. Az apjával addig van el, míg minden jó
De persze első szava apa, ha az apja hazaér ő az isten. Apa kap puszit is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!