Más 2 éves gyereke is mindent csoportosít? Mit jelenthet ez?
Az óriás legóit mindig szín szerint rakja össze (pl csak rózsaszín vagy csak zöld torkonyat épít), a matricákat is kategorikusan rendezi el (az összes embert egy csoportba, az összes fát egy külön csoportba stb). Érdekes még, hogy mindent egyenes sorba tesz a földön és neki sokszor ez a játék, pl csak plüss cicákból csinál sort vagy csak plüss macikból, csak ceruzákból. Mindig szabályos a sor és sosem különböző típusú tárgyakból vegyesen épül fel.
Más gyereke is játszik így?
Mit jelenthet ez pszichológiai szempontból? Lehet neki így nyilvánul meg, hogy igényli pl a családi egységet? (Ha a férjem valamiért másik szobában van, akkor kettőnk között ingázik amíg egy helyen nem leszünk, ha hárman vagyunk rendesen látni rajta, hogy nagyon-nagyon örül ennek.)
Egyébként szépen beszél egész nap már régóta, nagyjából szobatiszta hónapok óta, a szeretét szépen kimutatja mindenkinek (ma a boltban pl a tököket is ölelgette és azt mondta szereti őket😄), idegenektől, ha hozzászólnak megszeppen és hozzámbújik. A hajszál és a szösz nagyon zavarja, ha a bőréhez ér (az apukája ugyanettől van "rosszul").
Nem csoportosít de mindent szet hord, fogkremet meg talalom a levedes fazekak között vagy ilyenek.. taviranyitot 2 napig kerestem..vagy mindent oda hord az apukajanak ez az uj maniaja, visszük apanak.
Na mindegy. Ha mast is jatszik szerintem ne aggodj
Köszönöm a kommenteket!
Nyilván semmi nincs kizárva és figyelgetni kell a viselkedését, de nem gondolnám, hogy autista lenne. A sorba rendezésen kívül 1000 más dolgot játszik. Ma volt nálunk anyukám, aki autista gyerekekkel dolgozott és a szakdolgozatát is autizmusról írta. Figyelte direkt mikkel játszik a kislányom egyedül: a plüsseit etette, betakargatta, tologatta babakocsiban, doktornéniset játszott. Sokszor játszik boltosat, főzőset, nem ragaszkodik ugyanazokhoz a dolgokhoz, napirendhez, szokásokhoz. Nem bírja, ha rend van, mert azonnal szétpakol😁, ő is eltüntet mindent (pl ételhordót a szennyesbe), nincsenek állandóan ismétlődő, berögzött szokásai. Volt, amikor megégettem magam és sírtam, úgy megsajnált, hogy ő is sírt. Már újszülöttként is a tekintetünket kereste, pedig alig látott, azóta is mindig a szemébe néz az embereknek, mosolyog. Ölelget minket, puszilgat, a gyerekeket is ölelgeti a foglalkozáson ahová járunk. A babákat annyira imádja, hogy néha babakocsikat üldözünk.😆 Ja és az állatokért is rajong, kutyákat akarna ölelgetni. Azon kívül, hogy szereti a szép sorokat és felkapja a vizet, ha kényelmetlen a testén valami, az autizmussal szerintünk teljesen ellentétes tüneteket mutat. Nyilván az autizmus, ha fennáll sajnos sok gyereknél később derül ki.
Egyébként a férjemnek, anyukámnak és nekem is vannak olyan szokásaink, hogy az 1-1 fura szokás miatt ennyi erővel mi is autisták lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!