Ha 2 éves státuszon még nem beszél, kell vinni valamilyen vizsgálatra?
2 éveses lesz a lányom. 3 hét múlva megyünk védőnőhöz és gyerekorvoshoz. Még nem nagyon beszél. Baba, mama, papa, anya, apa, vaú(kutyus) , oké.
Kb. Ennyit mond. Meg babanyelven "halandzsázik". Viszont nagyon sok mindent megért. Ha kérdezem, hogy hol a ladba, akkor hozza oda, vagy hogy hol van a nyuszid, akkor hozza oda. És nem csak ezek, rengetek dolgot ért amit mondtok neki.
Ilyen esetben számítsak rá, hogy küldenek minket valahova?
Nem. Se a lányomat, se az ikreket nem küldték sehova.
A lányom még ennyit se mondott mint a te gyereked. 2,5 évesen kezdett beszélni, de mondatokban.
Az ikrek most 2,5 évesek A kicsi lány már nagyon sokat beszél, de csak szavakat (ismétel minket)
A fiamnak pár értelmes szót lehet kibogozni, egy fél perces monológból.
Néhány önálló szava van (nem, igen kuka, kaka, autó, kérsz)
A doki illetve védőnő nyugalomra intett egyenlőre
Tény h még a lányom járt közösségbe (bölcsi kezdés után 4 hónappal beszélt) , az ikrekkel itthon vagyunk. És nehezíti h ők saját nyelven egymással beszélnek (amire azt hittem csak gagyogbak, de felvilágosítottak h nem)
Szia!
Amíg érti, amit mondotok neki, utasításokat végrehajt, addig nincsen semmi baj. 3 éves koráig nem csinálnak vele semmit. Kisfiam kicsivel a 2.5 éves kora előtt kezdett el beszélni, addig semmit. Csak 1-2 szava volt, illetve a szavak elejét vagy a végét mondta, mindenből csak 1-1 szótagot. Egyik napról a másikra beindult, visszamondott mident, amit halott. Most már vigyázni kell mit mondasz előtte, mert a káromkodást is megjegyzi. 😅 Kérdezősködik, hogy ez mi, az mi, hol van ez, hol van az stb. Anyám állandóan azzal zaklatott, hogy ennek a gyereknek valami baja van, már rég beszélnie kellene, miért nem viszem orvoshoz, az X annyi idős, mint ő és már rég beszél, az Y fiatalabb, mégis beszél stb. 1 éves kora óta hallgattam, hogy már rég beszélnie kellene. A védőnő és a gyerekorvos, a bölcsis nevelők is megmondták, hogy semmi baj nincs vele, de anyám csak hajtotta a magáét.
Frissitették a mérföldkő elvárásokat. Eddig úgy tudom azok a képességek szerepeltek, amiket a gyerekek 50%-a szokott tudni, most pedig már csak azok, amire az adott életkorú gyerekek 75%-a.
Tehát most 2 évesen 10 értelmes szónak kell lennie. (Csak a gyerekek fele tud minimum 50 szót 2 évesen)
Én a helyedben nem mennék még sehova, ha egyébként más területen rendben van a fejlődése, és egyébként ki tudja fejezni a szükségleteit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!