Ha 2 éves státuszon még nem beszél, kell vinni valamilyen vizsgálatra?
2 éveses lesz a lányom. 3 hét múlva megyünk védőnőhöz és gyerekorvoshoz. Még nem nagyon beszél. Baba, mama, papa, anya, apa, vaú(kutyus) , oké.
Kb. Ennyit mond. Meg babanyelven "halandzsázik". Viszont nagyon sok mindent megért. Ha kérdezem, hogy hol a ladba, akkor hozza oda, vagy hogy hol van a nyuszid, akkor hozza oda. És nem csak ezek, rengetek dolgot ért amit mondtok neki.
Ilyen esetben számítsak rá, hogy küldenek minket valahova?
Én is ilyen ,,vészmadár" leszek, de saját tapasztalat ezért leírom.
A miénk 2 évesen főleg a hangutánzókat használt meg a nemet, igent.De zömében csak hadovált. Mindenki mondta, hogy nem gond. Gyerekorvos, védőnő is.Annyi, hogy kellett 2,5 évesen is státusz. Addigra beindult nála normálisan úgyhogy ennyivel elintézettnek nézte a dolgot mindenki. Mondjuk lehetett volna gyanús, hogy nagyon rondán beszélt , de majd kitisztul. Most 5 éves múlt és szaladgálunk heti 2x logopédiára, mert mégsem jó ami van és valami hallásproblémát állapítottak meg neki.
3 évesen nagyon meg voltam indulva, hogy márpedig viszem, de tényleg mindenki lehurrogott, hogy hú..ne már..Most már utólag bánom.
Szerintem 3 éves koráig hagyd békén fejlődni(persze ha úgy van a gyerekorvos 2,5 évesen elküldi, ha addig se indul be), de ha akkor is lesz egy negatív érzésed akkor igenis vidd el, akár magánúton is, akkor is ha mindenki nyugtatgat, meg legyint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!