Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyerekem miért ragaszko...

2 éves gyerekem miért ragaszkodik annyira a használt pelusaihoz?

Figyelt kérdés
Mostanság szinte minden alkalommal hiszi van, ha cserélni akarom, akár kakis, akár pisis. Már próbáltam ráhagyni, de simán ellenne benne egész nap, ha rajta múlna. Ha erőszakkal leveszem, utána képes akár egy óráig is hisztizni a kukánál, hogy vegyem ki és adjam vissza rá (?!? :D) Ez normális? Ez egy korszak náluk? Vagy valami nem oké vele?
2022. nov. 6. 16:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is volt ilyen. A fiamat olyan hisztiket levert egy pelenka csere miatt h elképesztő. A lányom sose csinált problémát belőle.

Kb addig ez ment még szobatiszta nem lett. Szóval egy bő fél évig szenvedtünk

2022. nov. 6. 16:11
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Mutasd meg neki benne a kakit meg a pisit.
2022. nov. 6. 16:23
 3/13 A kérdező kommentje:

2

Már próbálkoztam ezzel is, nem zavarja :)

2022. nov. 6. 16:24
 4/13 A kérdező kommentje:
De amúgy bilizni is szokott, tehát látta már az "eredményt" nem a kíváncsiság hajtja.
2022. nov. 6. 16:25
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Ezt természetes, minden rendben van vele. Most tanulja az elengedést. Úgy érzi, így elveszít valamit, ami az övé, az ő része. Ezen minden gyerek átmegy, olyan mint a dackorszak. Van aki könnyebben veszi, van aki nem.
2022. nov. 6. 16:25
 6/13 anonim ***** válasza:
28%
Akkor pedig tépd szét a használt pelust, és akkor ő is látni fogja, hogy azt már esélytelen visszavenni.
2022. nov. 6. 16:34
 7/13 anonim ***** válasza:
18%
Ha ennyire hisztizik, akkor add rá a fejére aztán megnyugszik.
2022. nov. 6. 17:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, hiszen elvetted valamijét. Az az ő pelenkája. Enyém korszak, túl lesztek rajta pikk pakk.
2022. nov. 6. 21:30
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

Esetleg ha megengeded, hogy ô vegye elô az újat, és ô dobja bele a kukába a régit? Akkor nincs az, hogy elveszed tôle.

Esetleg eljátszhatjátok a pelenkacserét babán, vagy plüssön, ugyanúgy azt is, hogy a baba nem engedi utána kidobni. Néha segít túllépni nekik, ha kívülrôl látják a szituációt.

2022. nov. 7. 01:36
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem értem a 6-os miért lett lepontozva, rögtön kipróbáltam, és úgy tűnik bejön.
2022. nov. 7. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!