Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » T.i ovitokban vannak ilyen...

T.i ovitokban vannak ilyen szokások? Mihez kezdjek a gyerekkel, ha emiatt "megőrül"?

Figyelt kérdés

Adventi apróságokról van szó. Minden gyerek kap egy pici csetreszt, minden másnap egyvalaki. Vegyes csoport, az én gyerekem 3 éves. Ma nem ő kapta az elsőt és már ebéd óta azért a kramancért hisztizik, őrjöng. Nem ez az első eset, hogy ilyen ovis butaság miatt sír, hogy aki "ügyes" volt az kap valamit. Nálatok vannak ilyenek?

"Azért kapta a Zojjjééka mert ő nem nyafogott anyaaa, de én sem nyafogtam anyaaa és neeeeeem kaptaaaam"

2022. dec. 1. 15:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

Volt/ van;ès sosem borult ki ilyesmin egyik sem

De ôk alapbòl osztoszkodnak, mert tesòk

2022. dec. 2. 06:08
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Annyi idős gyerekeimnek már boltban megtanították türelmet szóltam nekik akkor ővék az adot dolog ha kifizettem pénztárnál addig nem ahogy kifizettem már szóltam nekik elvehetik meg égetik

Így nem is volt gond hogy türelmetlenek lettek volna és hisztiztek volna .

Gyereket igen is nevelni kell türelemre is. Hogy lehessen vele menni bárhová .

2022. dec. 2. 07:14
 13/19 A kérdező kommentje:
Van testvére, aki 1 éves, vele megoszt mindent. Boltban türelmes, megvárja ameddig kifizetjük, tudja, hogy megkapja. Annyi tökéletes anya van itt, tökéletesen nevelt gyerekkel, akik soha de soha nem hisztiznek semmiért. Mit képzel az én 3 éves gyerekem magáról, nem ő a világ közepe, felháborító, minek szültem. Ez újdonság neki, mivel nincs és nem is volt még versenyeztetve senkivel, semmiért. "Köszönöm" a válaszokat
2022. dec. 2. 09:44
 14/19 anonim ***** válasza:

13

Senki nem mondott ilyet. ( max a 12-es)

Kérdésre válaszoltam..

Felvetettük, hogy lehet nem szokta az osztozkodást.

Amúgy meg kifejezetten ügyes… amikor nálunk a kicsi volt 1 èves “hot ziher” hogy semmit nem adott mèg neki oda.

Ezen felül csak minden nap elmagyarázod neki, hogy ez így van.

( nálunk a társasjátèkban nem nyerés váltja ki, nagyon nehéz kezelni, pedig meg kell tanulnia, hogy nem nyer mindig)

2022. dec. 2. 10:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem rosszindulatból kaptál válaszokat. Természetes, hogy a gyereknek meg kell tanulni, hogy nem ő a "világ közepe". Ez egy folyamat, valaki könnyebben veszi, valaki nem. Ilyenkor naponta el kell magyarázni, hogy nem azért kapta most Zoéka a cuccot, mert ő jobban viselkedett, szebb, csinosabb, okosabb, hanem mert ez most az ő napja volt. Lesz neki is, csak néhányat aludnia kell addig. Még rá is lehet tenni egy lapáttal, hogy izgatottan várja a napot. :)
2022. dec. 2. 11:35
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező te bevalottad a gyereked türelmetlen ,na erre mondtam hogy erre is nevelni kell ,de egy 3 évesnek persze nincs végtelen türelme mint egy nagyobb gyereknek vagy felnőttnek de attól még nem az óvodai szokás rossz .

Ez esetben

És manapság több neveletlen kis és nagy gyerek mint mondjuk 18-20 éve.

2022. dec. 2. 13:04
 17/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem ő a világ közepe és neked kell ezt felfogni!!
2022. dec. 2. 13:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Magyarázd el azt neki,hogy ez nem verseny mivel nem is az.Mindenki szépen sorra kerül ennyi.
2022. dec. 3. 02:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Nagyon helyes, legalább már időben megtanulja, hogy nem jár neki minden, amit akar.

Öcsémmel még 8 évesen is úgy ment a társas, hogy hagyjátok nyerni, vagy sírni fog.

Akkor fog, és? Ideje megtanulni, hogy nem mindenben ő győz.

2022. dec. 7. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!