Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a teendő, ha az apja üvölt...

Mi a teendő, ha az apja üvölt a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Ma az 1+ éves gyermekem az etetőszékben eltolta az apja kezét, így a pohárból kiborult egy ujjnyi folyadék. A férjem elkezdett hangosan üvölteni vele, mire nagyon megijedt és sírt. Kivettem a székből, átöleltem és beszéltem hozzá, de közben fogalmam sem volt, mi lenne a jobb viselkedés.

Gondolom, lesz még ilyen, mert a férjem ritka türelmetlen és ideges alkat. Hogyan kellene erre reagálnom?

2022. okt. 30. 02:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Tudsz a férjeddel erről beszélni? Mármint mélyen gondoltam, hogy nem csak erről az esetről, hanem hogy mi okozza nála ezt a türelmetlenséget? Illetve szerintem ha olyan alkat akkor esetleg arról is el lehet beszélgetni vele hogy vajon milyen apa képet szeretne átadni a gyerekének és hogy ezek a kirohanások hova vezetnek. De lehet ez az utóbbi kicsit túl romantikus gondolat, sok férfival nem lehet erről beszélni.
2022. okt. 30. 03:33
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Csatlakoznék egyeshez!

Beszélj a férjeddel, ahogy viselkedett, és ha egyébként is ilyen, az nem normális. Ez nem gyereknevelési kérdés, ha nem tud felülemelkedni egy pici babával szemben az indulatain, az később csak rosszabb lesz.

Mondjuk én ilyen emberhez férjhez sem mentem volna, és gyereket, meg végképp nem szültem volna neki. Ha állandóan ilyen az téged és a gyereket is traumatizálja, hosszú távon kibírhatatlan lelkileg, és akár később agresszióba is fordulhat. Nézzen mélyen magába, és próbáljon meg változtatni, ha kell pszichológus segítségével, mert ezzel mindenkit megnyomorít maga körül. Te ezt kívánod a gyerekednek, és magadnak?

2022. okt. 30. 04:50
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Hát, ha ennyire kiborul pár csepp víz miatt, mi lesz majd ha dackorszakos lesz a gyerek? Agyonveri?
2022. okt. 30. 05:12
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

Még olvasva is felment bennem a pumpa.

Inkább nem írom le, mit gondolok, mert nem tudnám cizelláltan kifejezni magam...

2022. okt. 30. 06:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként csak olvasd vissza a kulcsszavaidat... Egy 1 éves gyerekkel kapcsolatban.
2022. okt. 30. 06:41
 6/13 anonim ***** válasza:
96%
El fogja tanulni a gyerek, es ugyanilyen felnőtt lesz. Ez a hosszú távú következménye. Szóval moderalnia kell magát a férjednek, más opció nincs. Te teljesen jól reagaltal, én még rá is szóltam volna nyugodt hangon, hogy semmi nagy baj nem történt, nem kell ez a műsor.
2022. okt. 30. 08:30
 7/13 anonim ***** válasza:
99%

Az én férjem is hirtelenharagú sajnos. Rengeteget veszekedtünk, ultimátum és hasonlók (a gyerekek dackorszakára tarthatatlan lett a helyzet). A válás is szóba került, de mivel tettlegesség nem fordult elő, féltem, hogy az apás napokon felügyelet nélkül megkaphatja a gyerekeket. Így legalább mindig ott vagyok. Persze ő azzal érvel, hogy csorbítom a tekintélyét, ha nem állok mellé, egymás ellen fognak később uszítani a gyerekek, hülyére vesznek engem és hasonlók.

Az utolsó kirohanásánál elmondtam, hogy nem bízom rá a gyerekeket egyetlen percre sem (minden elismerésem az egyedülálló szülőknek!), amíg nem megy el pszichológushoz. Ő is mondja, hogy sok frusztrációt hozott a gyerekkorából, stresszes az éjszakai-nappali műszak, vérnyomás gondjai is vannak.

Most úgy áll a dolog, hogy az üzemorvosa teljeskörű kivizsgálásokra küldte, aminek része a vérnyomása miatt a mentálhigiénés felmérés, ami nagyon rossz eredményt mutatott. Időpontja van pszichológushoz és pszichiáterhez is. Nagyon büszke vagyok rá, amiért belátta és segítséget kér.

Amíg nem javul a helyzet, addig marad ez a felállás: nem lehet nélkülem a gyerekekkel.

2022. okt. 30. 09:52
 8/13 anonim ***** válasza:
29%

Beszélj vele.

Amúgy ha sok anyuka a kimerültségtől néha rákiabál ennél fiatalabb gyerekre is, akkor nem nagy csoda ha néha az apuka is megengedi ezt magának. Kérdezd meg, hogy mi az oka, kialvatlanság, miben kéne változtatni (neki is), hogy ne legyen folyton ideges.

2022. okt. 30. 11:17
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Én szépen halkan, hogy a kicsi ne ijedjen meg, közölném a férjemmel, hogy még egyszer üvölt a babára, mert ő még baba, úgy verem pofán, hogy eltörik az álla, a gyerekkel pedig azonnal költözök. Idegbeteg állat az ilyen, nem normális ember. Tudod mikor tenném ki ennek a gyerekem. Nem is szültem volna tőle.
2022. okt. 30. 12:07
 10/13 anonim ***** válasza:
49%

9!

Erre a dumára nálam az lenne a válasz, hogy már mehetsz is, amerre latsz, de a gyerek nélkül. Pedig nő vagyok es elitelem apuka verbális agressziójat. Te viszont fizikai agresszióval fenyegetőzöl, ergo sokkal rosszabb vagy.

2022. okt. 30. 12:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!