Más gyerekkel sem.lehet időben elindulni sehová?
Már gyomorgörcsöm van, ha időpontra kell menni.
Kb minden reggel, amikor oviba megyünk. Mert nem akar elkeszülni. Megcsinálom a hajad, neeeeem, öltözzünk fel, neeem. Mindenre nem és nem. Vagy csak megy a saját feje után.
Elmagyarázni neki nem lehet, mert direkt becsukja a szemét, ah azt kerem ilyenkor, hogy figyeljen anyára.
Komolyan másnál a 3 éves (mondjuk ez már vagy 1 éve ilyen) fogja magát és felöltözik, elkészül nyugodtan?
Van ismerősöm aki megunta a gyerek dacolását. Reggel nem akart felkelni a gyerek, fogta ahogy van, a kikészített ruhát, cipőt kabátot és bevágta a gyerekkel együtt a kocsiba és vitte az oviba. Ahogy volt úgy adta át az oviban a gyereket pizsiben az utcai ruháival együtt, majd mrnt a dolgára. 😂 Onnantól soha többet nem cirkuszolt a gyerek reggel.
Nekem 3 gyermekem van, egy iskolás egy ovis és egy 2 éves.
5:10kor kelek, így van időm normálisan magamat összeszedni, csomagolni a nagynak és a férjemnek, normálisan kávézni.
Fél 6kor kel férjem, és a legkisebb, a nagyokat 6kor keltem, hogy legkésőbb fél 8kor elinduljunk az amúgy 10 percre lévő iskolába, oviba. 😂
Így bele van kalkulálva a hiszti, a wc-zés, a reggeli, a 100x szájbarágás, hogy öltőzzenek, mosakodjanak stb.
Még sosem késtem velük sehonnan.
Kiscsoportos korában nálunk is eljátszotta néhányszor a gyerekem, hogy hisztizik, nem öltözik, nem fogad szót. Aztán közöltem vele, hogy jó, akkor itthon marad, mert fix időre kell beérni, és azt már lekéstük. Akkor meg azért ment a bömbölés, hogy ő menni akar. Lefárasztott rendesen.
Most középsőre már megérti szerencsére, hogy nem fogom többször kérni, öltözni kell. Nyolckor indulunk, negyed-fél nyolc között keltem őket (visszük a kisebbet is). Eszik, öltözik, pisil, és megyünk. Valahogy ráállt, hogy nincs piszmogás, haladunk, de szerintem a rendszeresség miatt, mert ha máshova megyünk, akkor még többször kell szólni, hogy nem érünk rá, nincs már játék, öltözés van, haladni kell.
Kedves 6-os, nekem csak kettő van, úgyhogy nem tudom elképzelni hárommal. 😂
Amúgy elkésni szerencsére még egyszer sem késtünk el.
Nekem 3.5eves a fiam, 1 éves a lányom
Fiam felöltözik egyedül, nem veszekszek vele. A kicsit öltöztetem, de együttműködő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!