Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » T.i ovitokban vannak ilyen...

T.i ovitokban vannak ilyen szokások? Mihez kezdjek a gyerekkel, ha emiatt "megőrül"?

Figyelt kérdés

Adventi apróságokról van szó. Minden gyerek kap egy pici csetreszt, minden másnap egyvalaki. Vegyes csoport, az én gyerekem 3 éves. Ma nem ő kapta az elsőt és már ebéd óta azért a kramancért hisztizik, őrjöng. Nem ez az első eset, hogy ilyen ovis butaság miatt sír, hogy aki "ügyes" volt az kap valamit. Nálatok vannak ilyenek?

"Azért kapta a Zojjjééka mert ő nem nyafogott anyaaa, de én sem nyafogtam anyaaa és neeeeeem kaptaaaam"

2022. dec. 1. 15:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
Megtanul idővel türelmes lenni. Szerintem hasznos mert már most nem az...
2022. dec. 1. 15:51
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Voltak. Az elején azért is hisztizett h nem ő volt a "napos" meg nem az övé lett a nyuszis tányér 😅 Aztán belejött a dologba ☺️ Megértette h nem lehet mindig első stb
2022. dec. 1. 15:54
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
Volt, igen. Nagyon jó hatással volt a gyerekekre, kb kisanygyalok voltak a cuccok miatt.
2022. dec. 1. 16:07
 4/19 anonim ***** válasza:
92%

Türelemre és jó magaviseletre ösztönzi a gyerekeket ez a módszer. Még a covid előtti időszakban hétvégére mindig hazavitte valaki a csoport kabalamaciját. Nyílván az a gyerek került sorra, aki leginkább megérdemelte, de azért odafigyelve arra, hogy mindig más vigye haza. Előbb- utóbb mindenki sorra került.

A te feladatod megértetni a gyerkőccel, hogy nem csak körülötte forog a világ. S ha elég türelmes és ügyes, előbb- utóbb sorra fog kerülni ő is.

2022. dec. 1. 16:26
 5/19 anonim ***** válasza:
91%
Vannak nálunk is ilyen szokások, a gyerekek túl szokták élni, ha valami nem róluk szól. Azt kezdj vele, hogy megtanítod neki, nem lehet mindig az, amit az ember szeretne.
2022. dec. 1. 16:29
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
Szocializálódik, ha már a család nem tette meg. A kis Buddhák így tanulnak rendet és toleranciát.
2022. dec. 1. 16:47
 7/19 anonim ***** válasza:
86%
Talán magyarázd el a gyereknek,hogy miért is nem kéne ettől megőrülni. 3 éves,de nem hülye ideje nevelni
2022. dec. 1. 17:13
 8/19 A kérdező kommentje:
Nevelem. Jó magaviseletű, okos, aranyos gyerek. Türelmetlen, ez igaz.
2022. dec. 1. 17:26
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

En is azt mondom. Magyarázd el neki, hogy nem ő a világ középpontja. Várja ki, míg rákerül a sor.

En 30 vagyok, de már a mi időnkben is volt ilyen szokás az oviban.

Hasznos, türelemre tanít.

2022. dec. 1. 17:52
 10/19 anonim ***** válasza:
44%

Van testvére?

Ott szokott ez ennyire élesen mutatkozni, ahol otthon nem kell semmin osztozkodni. Akkor is, ha nagyon pici még a tesó, mert a szülők figyelme már ott is megoszlik, esetleg bejön a testvérféltékenység. Ha picit nagyobb a tesó, akkor már ő is nyúl a játékai után, ő is kap ajándékot, stb. Szóval találkozik otthon ezekkelna dolgokkal, nem újdonság, hogy várnia kell. Szépen megtanulja, hogy ez benne van a pakliban, nincs ezzel semmi gond.

2022. dec. 1. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!