T.i ovitokban vannak ilyen szokások? Mihez kezdjek a gyerekkel, ha emiatt "megőrül"?
Adventi apróságokról van szó. Minden gyerek kap egy pici csetreszt, minden másnap egyvalaki. Vegyes csoport, az én gyerekem 3 éves. Ma nem ő kapta az elsőt és már ebéd óta azért a kramancért hisztizik, őrjöng. Nem ez az első eset, hogy ilyen ovis butaság miatt sír, hogy aki "ügyes" volt az kap valamit. Nálatok vannak ilyenek?
"Azért kapta a Zojjjééka mert ő nem nyafogott anyaaa, de én sem nyafogtam anyaaa és neeeeeem kaptaaaam"
Türelemre és jó magaviseletre ösztönzi a gyerekeket ez a módszer. Még a covid előtti időszakban hétvégére mindig hazavitte valaki a csoport kabalamaciját. Nyílván az a gyerek került sorra, aki leginkább megérdemelte, de azért odafigyelve arra, hogy mindig más vigye haza. Előbb- utóbb mindenki sorra került.
A te feladatod megértetni a gyerkőccel, hogy nem csak körülötte forog a világ. S ha elég türelmes és ügyes, előbb- utóbb sorra fog kerülni ő is.
En is azt mondom. Magyarázd el neki, hogy nem ő a világ középpontja. Várja ki, míg rákerül a sor.
En 30 vagyok, de már a mi időnkben is volt ilyen szokás az oviban.
Hasznos, türelemre tanít.
Van testvére?
Ott szokott ez ennyire élesen mutatkozni, ahol otthon nem kell semmin osztozkodni. Akkor is, ha nagyon pici még a tesó, mert a szülők figyelme már ott is megoszlik, esetleg bejön a testvérféltékenység. Ha picit nagyobb a tesó, akkor már ő is nyúl a játékai után, ő is kap ajándékot, stb. Szóval találkozik otthon ezekkelna dolgokkal, nem újdonság, hogy várnia kell. Szépen megtanulja, hogy ez benne van a pakliban, nincs ezzel semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!