Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 éves gyerekemnek 39 fokos...

8 éves gyerekemnek 39 fokos láza volt adtam neki 25 perce nurofent, de csak 38,5-re ment le a láza. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom egész nap lázas, négy órán át bírja a gyógyszer felváltva adom a paracetamol tartalmút meg a nurofent.
2022. nov. 30. 20:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
14%
#20 Milyen kínzóeszköz? Berakod a gyereket játszani a kádba 1-2 órára. Semmi rossz élménye nem lesz utána.
2022. dec. 1. 15:38
 22/27 anonim ***** válasza:
28%

#17 Elég furcsa, ha gyerekápoló vagy. Ez a ne csillapítsunk lázat most a tipikus olajban főzzünk vagy ne kérdés.

Mikor én gyerek voltam, mindenki üldözte a zsíros dolgokat, és nyomtál a napraforgó olajat. Felnőttem, most épp az oliva olaj és az olajmentes főzés van.

Ha lázat csillapítunk sem lesz baja ugyanígy. Mi is felnőttünk komolyabb komplikációk nélkül.

2022. dec. 1. 15:42
 23/27 anonim ***** válasza:
Nem ez nem ilyen. Remélem ha te nem is anyukád képezte magát.
2022. dec. 1. 18:28
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

#23 Amúgy a modern tanulmányok milyen hosszútávú káros mellékhatásokról számolnak be, ha csillapítják a lázat?

Most próbáltam rákeresni, hogy okosodjak, de csak azt találtam, hogy néhány tanulmány szerint gyorsabban gyógyulsz, ha nem csillapítod.

De mi az, ami miatt tilos csillapítani?

És miért nem olyan, mint az olaj, hogy kitaláltak egy elméletet, vettek egy szűk mintát egy olyan halmazból, ahol általában ezek különleges esetek és levontak ebből valami statisztikát?

Tudtok cikkeket linkelni, amik bizonyítják, hogy káros a lázat lenyomni? (És nem csak olyanok, kint amikor azt tippelgetjük, hogy most tényleg egészségesebb-e a gyerek a természetes szüléstől?)

2022. dec. 1. 20:55
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

24-es , ki mondta, hogy karos csillapitani ? Ezt honnan szulted ?

Igen, annyi, hogy lassabban gyogyul a szervezet, ez nem eleg ? Nem mindegy hogy 2 nap alatt kinyirja a szervezet a virust / bakteriumot, vagy 7 napig kinlodik az ember, mert nem dolgozhatott a szervezet ?

2022. dec. 1. 21:37
 26/27 anonim ***** válasza:

#25 Amiket találtam most hirtelen tanulmányok ott olyanok vannak, hogy egy bárányhimlő esetén a palcebot kapók 4 órával gyorsabban lettek tünetmentesek. Azért ha ilyen tanulmányok vannak csak, akkor ez nem egy jelentős különbség.

Amúgy a 18-as válaszadó és a 0%-os válaszaim alapján tippeltem, hogy akkora baromságot írtam, hogy a jó szándékom ellenére le kellett pontozni.

2022. dec. 1. 21:42
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyulási időre valóban minimális hatása van. A lényeg inkább az, hogy a lázat nem _szükséges_ csillapítani, csak lehet. Nem a testhőmérséklet a lényeg, hanem a közérzet, azt kell alapul venni. A lázgörcsöt amúgy sem lehet lázcsillapítóval megelőzni, mivel azt maga a betegség okozza, nem a láz. A legtöbb gyerek nem élvezi se a hűtőfürdőt, se a priznicet, ezért nem is javasolt alkalmazni őket (de akinek jólesik, annak szabad, sőt ajánlott). Rosszul alkalmazva didergést okoz, ami megintcsak káros, nem csak kellemetlen, de feljebb is mehet tőle a láz, sőt az összehúzódó bőrerek is akadályozzák a hőleadást.

Ami tényleg káros, a békésen alvó lázas gyereket felébreszteni lázmérés vagy lázcsillapítás céljából. Tudtommal valamikor ez gyakorlat volt, mert úgy gondolták, folyamatosan adva a lázcsillapítót megelőzik a lázgörcsöt.

Sok szülő nagyon megijed a láztól, pláne a magas láztól, pedig nincs sok köze a betegség súlyosságához.

2022. dec. 1. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!