Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 éves gyerekemnek 39 fokos...

8 éves gyerekemnek 39 fokos láza volt adtam neki 25 perce nurofent, de csak 38,5-re ment le a láza. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom egész nap lázas, négy órán át bírja a gyógyszer felváltva adom a paracetamol tartalmút meg a nurofent.
2022. nov. 30. 20:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
27%
A hideg (langyos) vizes borogatást, meg sorrend szerint a homlok, (arc, nyak), csuklók, alsó lábszakasz, combok és ha kellően lehűlt a borogatás meg átmelegedett a kendő, akkor has, ha szükséges. De ezzel nagyon óvatosan.
2022. nov. 30. 22:04
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd aludni. Erre felesleges lázcsillapító.
2022. nov. 30. 23:37
 13/27 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást
2022. dec. 1. 08:43
 14/27 anonim ***** válasza:
40%

Amúgy én is köszönöm a lepontozást, nekem anyum gyerekorvos ő mindig így csinálta. De örülök, hogy kiderült nulla százalék pontossággal tudja, hogy mit kell csinálni egy beteg gyerekkel, akinek lázcsillapítóval 38 fokos a láza, lázcsillapító nélkül lehet, hogy több.

Azért azt hozzáteszem, hogy a mi gyerekkorunkban is csillapították a lázat, most kitalálták, hogy ez nem jó dolog, öt év múlva meg kiderül, hogy az a legnagyobb ostobaság, hogy nem csillapítjuk. Igaziból valószínűleg mindegy, hogy mit csinálsz, amíg nem megy nagyon magasra. Nekem volt ismerősöm, akinek olyan magas láza lett lefekvés után (pedig előtte 37 fok volt), hogy elájult mikor kiment wc-re és szerencséje volt, hogy a szülei meghallották. Azért erre mindenki figyeljen, aki este alvás előtt nem csillapítja a lázat.

2022. dec. 1. 08:55
 15/27 anonim ***** válasza:
51%

#3 Amúgy a hármasra hozzátenném, hogy nem biztos, hogy szakmai megfontolásból nem adnak, hanem spórolásból.

Nekem vakbélgyulladás után magyarázták, hogy nem akarják, hogy túl sokat kapjak, mert negatív mellékhatások és társai. A második napon olyan orvos volt, akit anyum ismert, mondta, hogy a dupla adagtól sem lesz bajom és rögtön kaptam.

2022. dec. 1. 09:05
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én senkit nem pontoztam le. Mindenkinek ment a zöld kéz. Hála istennek az éjszaka nem volt már gond. Nem lett magas láza. Ma már jobban van.
2022. dec. 1. 11:53
 17/27 anonim ***** válasza:
84%

Gyerekapolo vagyok.

39.5 alatt NEM kell lazat csillapitani. Foleg nem egy 8 evesnel, a csecsemo az mas.

Ne csinalj semmit, a laz nem okoz semmi bajt, a szervezet gyogyitja magat vele.

Kicsit olvasgass friss szakirodalmat, 2022-ben vagyunk.

2022. dec. 1. 12:45
 18/27 anonim ***** válasza:
78%

14-es a te gyerekkorod ota eltelt 20-30 ev.

Akkor a mobilodat is dobd ki ennyi erovel a kukaba, mert regen nem volt, akkor most minek ?

Megsugom, fejlodik a tudomany ! Az egeszsegugy is egy tudomany ag am, nemcsak a mobilod.

Baj lenne, ha ott tartanank mint a te gyerekkorodban !

2022. dec. 1. 12:47
 19/27 anonim ***** válasza:
30%

17-es akkor rosszul tudod, kezd újra az iskolát. 39,5 fok már sok és làzgörcs is lehet a vége.

Kérdező, lázcsillapítás főleg este 38 felett már lehet, ha nagyon magas lenne hűtő fürdőt alkalmazz.

2022. dec. 1. 13:37
 20/27 anonim ***** válasza:
85%

"39,5 fok már sok és làzgörcs is lehet a vége."

Na ez a nagy butaság.

A lázgörcs nem a magas láztól lesz. Te képezd egy kicsit magad!

A lázgörcs mögött mindig valamilyen komoly fertőzés áll, nem konkrétan a láz okozza és mindig a láz felszálló szakaszában, azaz amikor hirtelen emelkedik, következik be az arra hajlamosaknál.

Lányomnak pl: volt hogy 37,8-nál volt.

Ezért se javasolják a rutinszerű lázcsillapítást nég lázgörcsös gyerekeknél sem.

(Még komplikált lázgörcs esetén sem.)

"nagyon magas lenne hűtő fürdőt alkalmazz."

A hűtőfürdő elavult kínzóeszköz, nem ajánlják sehol.

2022. dec. 1. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!