Egy 8 éves lánynál normális az, hogy rendszeresen maszturbál, illetve rajong az ilyen jellegű témákért? Mit kellene tennünk?
Régesrég el kellett volna vinni szakemberhez (pszichológushoz). Nem azért, hogy ő mondja el, hogyan lesz a kisbaba, hanem, hogy kiderítse, miért van ez a felfokozott érdeklődése a téma iránt. Ez egyszerűen nem normális dolog.
Nem tudom, miért érdekli ennyire a szexualitás, de sötét dologra tippelek: valaki bevezette már ezekbe.
Vagy a te kamud az egész.
"Mit kelene tennünk?"
Hát először is el kellene döntenetek, hogy akkor most 7 vagy 8 éves...
Az biztos, hogy senki nem vezette be ezekbe. Az anyja is ugyan ilyen volt. Őt is érdekelte, minden héten játszottak az óvodában doktorosat (levetkőzve) meg papás-mamásat, illetve az iskolában többször is az egyik fiú osztálytársával megnézték hogy "mije van a másiknak". Szóval ő úgy áll hozzá, hogy a kíváncsisága teljesen normális. Én először azon a véleményem voltam, hogy ez nagyon korai, nem kellene ilyeneken járnia az agyának, de meggyőzött róla a feleségem, hogy sokan ilyen korán kezdik az érdeklődést. Szerintem én lennék a legboldogabb, ha egyáltalán nem érdekelné a témakör. Olvasgattam neten ez ügyben elég sokat. Bár általában idősebbekről (10-12 éves) szóló írásokat találtam ebben a témában, és mindben azt írták, hogy ez normális, nem szabad korlátozni, megtiltani nekik mert rossz hatása lehet ennek később, és hogy elég vele megértetni, hogy ezzel kapcsolatban az otthonon kívül nem szabad csinálnia semmit. Attól tartunk (főleg a feleségem), hogyha egy szakember meggyőzné, hogy ezt nem szabad, kiöli belőle az érdeklődést, akkor ennek hosszú távon rossz hatása lenne (mint ahogy egy 10-12 évesnél is az lenne, hiszen ott valószínűleg nem véletlenül ellenzik ezt).
#5: Múlthéten lett 8. Valahol 7-nek írtam még?
Normális vagy sem, vannak ilyen gyerekek. Az èn fiam is ilyen. Ennyi idősen nekem is ezen jàrt az eszem, csak prűd környezetben nem nagyon volt kivel beszélni ròla. Ahogy kamaszodtunk, és az ismerőseimet is elkezdte érdekelni a téma, akkor sokat beszéltünk szexről.
Gyerekem apja màs közegben nőtt fel, hamar kezde a nemi èletet (iszonyatosan hamar, 10 èvesen, ez túl korai volt szerintem). Tehát lehet, hogy màst is èrdekel a téma, csak nem beszélnek ròla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!