Szerintetek az rendben van, hogy egy 8 éves gyerek Tiktokot nézhet akár szülői felügyelet nélkül is? Vagy be lehet állítani, hogy csak az Ő korosztálya szerinti videókat láthat?
Szerintem ha egy felnőtt ember nézi ,az is hatalmas nagy időpocsèkolás, semmi értelme ,se eleje ,se vége. Elbutulás felső fokon.
8 éves lesz a kislányom. Eszem ágában sincs engedni neki. Főleg ,hogy én sem ebben az irányban haladok ,hála az égnek! Igyekszünk megmaradni normális embereknek 😀
Mondjátok már el nekem. Mi a jó benne ? Miért ér többet ,mint ,hogy kint legyünk a szabadban? A játszótéren ? A barátainkkal ? Az állatainkal,a családunkal, egy jó kirándulás ,biciklizés ,játék ,rossz időben ,társas , közös főzés ,tanulás , kreativkodás ,minőségi együtt töltött idő milliószor többet ér.
Bocsi ,hogy kifakadtam.
Csak nem értem. Miért kell pl a tiktok... Nem való semmilyen formában a tiktok egy gyereknek..
Amikor a 10 éves gyerek hazamegy az iskolából 4 órakor. Majd fel az ágyba ,tiktok be, este 8 ig. Majd fürdés ,alvás. Másnap ugyanez.. már évek óta. Gyönyörű gyermekkor...
Úgy tesztek, mintha egy gyerek vagy a TikTokon, vagy a szabadban töltené az egész napját, más variáció nem is lenne.
Ha valaki, az én gyerekem aztán tényleg sokat van a szabadban. 10 éves, hazajön a suliból, táskát ledobja, és megy le a játszóra, 8-ig haza se jön. Kivéve azokon a napokon, amikor néptáncra jár. Aztán amikor hazajön, megnéz pár TikTok videót. És ami tetszik neki, azt megmutatja.
Igen, hiábavaló hülyeség, ebben egyet értünk. Én az ő korában a Bravo magazin szex rovatát olvasgattam, meg a Kretén újság alpári poénjain röhögtem (igen, 8-10 évesen), ahogy a 90-es években nagyjából minden gyerek, az sem volt értelmesebb dolog. Mégis normális, tanult ember vált belőlem.
És az is igaz, hogy megkérdezte már tőlem, hogy mi az az LMBTQ, mert a TikTokon látta, de én is tudtam ezekről a témákról ennyi idősen a Bravóból, csak akkor még nem így hívták. Elmondtam neki, kész.
9es. Nem csak az az opció létezik ,hogy kint van a szabadban.
Pl amikor rossz idő van kint.
Bent is millió 1 dolgot lehet csinálni. Vagy ha jön a hétvége és nincs iskola ,óvoda. Lehet menni programozni. Vagy egy jó filmet megnézni. Kreativkodni , társasozni,közösen ,sutni- főzni ,olvasni.. Tehát a tiktok számomra még mindig rejtély marad. De nem ítélkezek ,ha a gyermekednek ez kell ,hogy felfrissüljön az agya ,amikor hazajön a játsziról este 8 után ,akkor én áldásom adom rátok 😀 Nálunk ebben az esetben ,jön a fürdés , vacsora , esetleg egy esti mese ,vagy olvasás. Szóba sem jöhet ,főleg hosszú nap után ,meg a telefon kijelzője. Nem vagyunk egyformák. 90-es évek.. abban nőttem fel. Az emlékeim. A barátaim, a biciklizés ,gorkorizas , a piknikezès ,a játszótér,fára másztunk. Stb. Rossz idő esetén , rajzoltam. Festettem , gyöngyöt fűztem , ideje korán megtanultam sütni.. Vagy meséket néztünk a tv-ben ami még MESE volt. ☺️
De tiktok...És ilyen agyament dolgok akkor sem voltak. Kérlek ne mond azt ,hogy ez egy 8 vagy egy 10 évesnek való lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!