7-8 éves eleven gyereket, de akit zombimódba tesz a pc, magára lehet hagyni 10-20 percre mig kimegy az ember a boltba?
Vagy pont ekkor törne az eleven fiúkra az hogy hu anya nincs itthon felgyujtom akkor a lakást?
7-8 éve nem tudok siman kimeni az utcáara csak miután 20 szor elmondtam hogy oltozzon haladjunk már meg minden feszko.
Annyira vágyom már azokra a pillanatokra végre, amikor én csak gondolok egyet es AZONNAL ki tudok menni az ajton a boltba!
Te nevelted ilyenné.
Engem már ovisan is egyedül hagytak félnapokra, s kifejezetten védtem a házat. :D
Valami vízhálózat terjeszkedés volt (kútból van a vizünk, nem csövön jön), s nem engedtem be az intéző bizottságot vagy mit. A szomszéd se hitte el, hogy egyedül vagyok, mind mondogatta, hogy mamám biztos alszik bent, s költsem fel, s engedjem be az urakat. De mamám valami gyógyfürdőn volt 1-2 hétre, a szüleim meg dolgoztak, én meg nem engedtem be őket. :D
Szerintem magára lehetne hagyni.
Viszont…, te biztos nem fogod nyugodt szívvel otthagyni és valószínű gyomorgörccsel fogsz elmenni.
Fura ötlet, de ha muszáj elmenned én lehet beszereznék egy kamerát és a gépre meg a gyerekre irányítanám és nézném végig amíg haza nem érek.
Ja meg ha bármi történne meghurcolnak, mint a rohadt élet.
A kamerás ötletért ne hurcoljatok meg légyszi nem vagyok szülő ez csak egy 17 éves fejéből pattant ki, akinek köze nincs ahhoz, hogy milyen szülőnek lenni :)
Nálunk 6 éves van és 1,5 éves. A nagy az utóbbi évben sokszor nem akar jönni ha pl sétálni megyek a kicsivel kicsit a ház körül.
Nekem az vált be, hogy két telóm van, az egyik ingyen hívja a másikat. Ilyenkor az egyiket otthon hagyom kihangosítva és hívásban vagyunk. Néha szólok a gyerekhez, megkérdezem minden oké e, néha ő szól hozzám. Így szoktam 20-30 percre elmenni néha.
Teljesen gyerekfuggo.
Ha nem vagy biztos a dologban, akkor először teszteld le. Mond neki hogy lemesz a boltba, 20 perc és jössz. Aztán menj ki és pár perc múlva váratlanul vissza.
Ha rosszat akarna csinálni, rögtön lebukna.
Én azt is tesztelnem hogy nem nyit e idegennek ajtót. Kérj meg egy szonszedot hogy csengessen be és meglatod bizhatsz e a gyerekben.
Azt hiszem, 12 év a korhatár, ami után magára lehet hagyni. Keress rá, nem vagyok benne biztos, de talan vmi jogszabály is van rá.
Én nrm hagynám egyedül az biztos.
Hát elgondolkodtattak a valaszok.
1.valoban csak gyomorgörccsel mennék a boltba egész úton..
2.nem tudnám bezárni az ajtót ha vész esetén menekulnie kéne=bárki bemehetne hozzánk(a bejáratink meg ki is nyílik magátol ha nincs kulcsra zárva)
3.kamerának nincs értelme, mertha supermenként akarna kiugrani.., nem érnék oda. Max végig nézhetném kamerán hogy "leég a ház", gyakorta egy masodperc is számít. 2 masodperc alatt már késő. De ugye ne lássak mindent feketén.
Magamban megbízom. Pl minket is otthonhagytak kisgyerekként, a legnagyobb rosszaság amit csináltunk, hogy titokban rájártunk a kristálycukorra csipegetni és ilyenek. De a gyerekem homlok egyenesen más mint en voltam.
Szóval hamvában holt az ötletem hogy fogom magam es kimegyek egy ajton egyszerűen egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!