Egy 2,5-3 éves gyereknek mit kell tudnia rajzolni?
Figyelt kérdés
A lányom februárban lesz 3 éves. A rajzolás neki csak firkálásból áll, az emberi alak is vonalak és körök sokasága. De valahol hallottam, olvastam, hogy ennyi idősen már kell tudniuk emberi formát, arcot rajzolni, szemeket, szájat, orrot... Az én lányom ettől nagyon messze van. Normális ez így?2021. okt. 31. 20:33
1/18 anonim válasza:
A nagy semmit nem volt hajlandó rajzolni 3 évesen, viszont nagyon szépen színezett, szinte ki sem ment a vonalból. 3,5 évesen már felismerhető embereket, állatokat, fát, napocskát, házat, stb. rajzolt. A kicsi nekem is februárban lesz 3 éves, ő tud karikát és csigavonalat rajzolni, színezéskor viszont nagyon kimegy a vonalból. Ennyi idősen ez teljesen okés, a tiéd is. Óvónő vagyok 😊
2/18 anonim válasza:
3 évesen ember, arc, orr és szemek? Szerintem elírtak ott pár évet. Firkálni szoktak, csigavonalat, hosszú vonalat rajzolnak, és megnevezik, mi az. Az én 3 éves fiam például múltkor vasútállomást rajzolt a nagyival és a nagynénjével(sok hosszú vonal és két kisebb kör), másnap meg a sok vonal a Boribon szereplői voltak.
3/18 anonim válasza:
Ahogy előtrem is írták. Nem h arcot nem tudnak rajzolni, de van h kivehető formát se. Csak firkálnak ilyenkor és elmondja h mi az. És igen. Másnap meg mást mond rá😅
4/18 A kérdező kommentje:
Csigavonalat sem tud rajzolni és színezéskor is kimegy a vonalból. De ha ez sem gond, akkor köszönöm, nem aggódom túl. 😊
2021. okt. 31. 21:29
5/18 anonim válasza:
3 és fél éves, hát arcot olyan gyönyörűt rajzol, hogy Quasimodo megirigyelné, egy nagy tekergő irka-firka kör és ennyi, abszolút nem rajzol emberalakot, sem arcot, sem semmit. Az ovis jelét le tudja rajzolni, ami egy kör és egy vonal és itt megáll a tudománya egyelőre. Színezni :D kiszínez ő mindent a lapon pincétől a padlásig mintha ott sem lenne a minta 😅
6/18 anonim válasza:
Utolsó de jót nevettem😂 jó értelemben, mintha az én fiamról írtad volna 😁
7/18 anonim válasza:
fiam már 7 éves 2.-as.. a rajzolása a mai napig sínpályák-utak-kresz táblákból áll, az embernek azért már van minden testrésze szeme-füle orra szája-keze lába.. :D de már most látom, hogy nem lesz belőle grafikus vagy festőművész :D Viszont! A suliban a betűket-számokat komolyan minden képzeletemet felülmúlóan nagyon szépen írja. Őszinteén nem számítottam rá, hogy fiú létére, ilyen "rajzkéséggel:D" ennyire szépen fog majd írni és nemhogy szépen, de még most is, 2. osztályban is ha nem tetszik neki egy betű-egy szám amit leírt, már radírozza, hogy szebben leírja... pedig se itthon, se a suliban nem cseszegeti emiatt senki, magától javít ha vmi neki nem szép.. szóval ne aggódj! nem ezen fog múlni :) (még most se színez úgy hogy ne lógjon ki :) )
8/18 anonim válasza:
Ilyenkor általában csak firkálnak
9/18 anonim válasza:
1. vagyok, egyébként manapság sok gyerek nem is nagyon lát ceruzát, gyurmát, festéket ovikezdésig sajnos. 10 éve, amikor elkezdtem óvodában dolgozni, ritka eset volt, ha valamelyik gyerek nem ismerte fel ezeket, most kiscsoportban azzal kell indítani, hogy hogyan fogjuk a ceruzát, épp a héten beszéltünk erről a kolléganőimmel (én még itthon vagyok a kicsivel). Szóval ha csak 2 vonalat tud húzni, az már bőven jó - sajnos.
10/18 anonim válasza:
NEm kell semmit tudni
A fészekfirkét kell elengedniük ( amikor vállból rajzolják a köröket..)
Persze vannak gyerekek akik szívesen rajzolnak..
Nekem a 1,5 rajzol 2 karikát hogy az autó kereke.
A3 éves is a fejet orral szemmel szájjal füllel..
De ők 1 évesen is szerettek fajzolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!