Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 2,5-3 éves gyereknek mit...

Egy 2,5-3 éves gyereknek mit kell tudnia rajzolni?

Figyelt kérdés
A lányom februárban lesz 3 éves. A rajzolás neki csak firkálásból áll, az emberi alak is vonalak és körök sokasága. De valahol hallottam, olvastam, hogy ennyi idősen már kell tudniuk emberi formát, arcot rajzolni, szemeket, szájat, orrot... Az én lányom ettől nagyon messze van. Normális ez így?

2021. okt. 31. 20:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
Ahogy a többiek írták, nem kell tudnia, nem is kell ezen aggódni, de ha szeretnéd az érdeklődését fenntartani a rajzolás iránt, rajzoljatok időnként csomagolópapírra nagy, marokra fogható krétákkal, vagy aszfaltra aszfaltkrétával. Ez a nagy, lendületes mozgások kora, most ebben a legjobb, és ez fejleszti a legjobban. Ha van energiád takarítani, akkor még az ujjfestést is ajánlom.
2021. nov. 1. 08:01
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
Kört.Annak sem kell szabályosnak lennie.Asszem 3 éves statuszon kérdés.
2021. nov. 1. 08:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Már elég korán 1, 1-5 éves kora körül adtunk a kezébe baba zsírkrétát, aztán színes ceruzát, aszfalt krétát. Tehát nem most kezdtük. Sőt, még a kádba csempére rajzolható krétát is.
2021. nov. 1. 09:16
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Kb 3-4 évesen sikerült összehoznom pár nagyon csúnya embert. Valahol még mindig megvannak...

Mondjuk én mindig is jó rajzos voltam. A tanítónő egyszer mondta is, hogy szebb bokrot rajzolok, mint ő. :)

2021. nov. 1. 13:27
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Na nálunk anyukám is, én is képzőművészetit végeztünk. A 3,5 éves fiam nem ránk ütött! Egyenlőre még csak a színek felismerhetőek a rajzain. Nem is szeret rajzolni. Köröket tud, de ennyi. Nem is érdekli. Nem zavar, még rengeteget változat iskolás koráig.
2021. nov. 1. 17:09
 16/18 Thunderfairy ***** válasza:
74%
Nekem 6 éves koromba volt előszőr ceruza. Anyám vezetet rá úgy hogy a homokba rajzoljunk napocskát, házikot, stb. Utána képregényekből kopiroztam ki képeket. Most már úgy lerajzolok látvány után egy anime karaktert mint ahogy az animékbe látod a karaktert. Az élethű grafika is egyész jól megy bizonyos témákba.
2021. nov. 2. 10:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Csigabigát.
2021. nov. 6. 16:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Anya azt mesélte, hogy amikor oviban nagycsoportos voltam, akkor kezdtem el színes ceruzát használni, mert addig a grafitot szerettem. Bár nem lett belőlem művész, alapvető rajzi képességeim vannak, tehát hidd el, teljesen normális. Majd lesz valami, amiben meg fejlettebb/ ügyesebb lesz mint a többi, nem kell aggódni.
2022. márc. 26. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!