Kisfiam augusztusban lesz 3 eves nem beszel csak szokezdemenyezeseket. Allitolag neki mar tudnia kellene ismetelni amit en elmondok neki, vagy nem minden gyereknel van igy? Vagy ez mitol lehet, hogy nem ismetel?
Az én lányom 3 évesen még gagyogott. Konkrétan. Bababa, tyutyutyu, ilyeneket.
Akkor ment bölcsibe. Ott 2 hét alatt megszólalt.
Persze rengeteg fejlesztésre hordtuk már 20 hónapos korától...
6os vagyok. Most 5 éves. Meg nem mondanád, hogy megkésett beszédfejlődésű!
Így hívják ezt a problémát.
Az oviban az első, aki egy verset vagy dalt megtanul. Mondta az óvónéni, hogy elég, ha 2x 3x hallja, már tudja szó szerint!
Nem biztos hogy gond. Akit én ismerek és 4 évesen szólalt meg, felnőttként hihetetlen memóriával és kreativitással rendelkezik. Egy most 3,5 évest ismerek aki még csak pár szót mond, neki is már most nagyon vág az esze, jobban mint a kortársaié, és olyan játékokat talál ki, hogy csak pislogsz. Egy hatévest is ismerek, aki 3 évesen semennyit nem beszélt, őt hordták beszédindításra is, láthatóan nem csak a beszéddel volt elmaradva, átlagos viselkedésű gyerek volt már akkor is, ma is az.
Persze azért nézésd meg ha aggódsz, de azt nagyjából látod rajta hogy szükséges-e, hol tart a fejlődésben.
Minket a 2,5 èves státusz alapján már küldtek volna fejlesztbe, de előbb elvittem. 2 év 3 hónaposan.
Júliusban lesz 3 éves
Viszonylag szépen, mondatokban beszél... 1 hónap után beindult a beszédindításon neki.
6 hónapot jártunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!