Más gyereke végig nyugiban várja, ameddig a kistestvérét szoptatja az anyja?
Szerinted?
Persze, hogy van.
Meg kell tanulnia, hogy most ez van, mást nem nagyon tudsz tenni.
Nem. 3,5 volt az enyém, és cseppet se volt nyugiban.
3 hét még nagyon kevés, sokkal több kell, hogy megszokja a helyzetet. Mivel ebben nincs középút, vagy szoptatsz vagy nem, a gyereknek meg enni kell, hozzá fog szokni, hogy muszáj. Lehetséges, hogy később már elfogad olyan kompromisszumot, hogy mesélsz neki közben.
Nálunk az a megoldás, hogy olyankor odabújik a másik cicihez, amit éppen nem használ a kicsi. Mondjuk én 2 éves koráig szoptattam őt is, és a leszoktatásnál a cicihez bújás volt az alternatíva. De lehet nálatok is valami hasonló megoldás működhetne, az ilyen viselkedéssel tényleg csak ez a bújós figyelem iránti féltékenységét mutatja ki.
Nálunk is 2,5 éves a nagy, 2 hetes a kicsi.
Az én lányom már majdnem 8 éves volt mikor született a tesó, ennek ellenére pár hétig megvolt ez a féltékenység-mindig akkor kellett segíteni a háziban, akkor kellett a fölsö polcról valami stb.
De szépen kezeltük ezt, és pár hét alatt megtanulta.
Nálunk is 2.5 a különbség. Ilyeneket sosem csinalt, hogy fizikailag piszkáljon. Nalunk a sírás volt a mumus, hogy vele sosem foglalkozom.
A nappaliban az ágyon összebújtunk, mármint en törökülésben a kicsit szoptattam, a nagy meg vagy nekem dőlt, hozzám bújt, vagy a lábamra tette a fejét és feküdt. Vagy meséltünk, vagy mesét néztünk. Vagy hozta a kisautóit és játszottam 1kézzel.
Ennek (is) hatására 10hónaposan abbahagytam a szoptatásat a kicsinek ( a nagy 13 hónapig szopott).
Most 13 hónapos a kicsi
Majd megszokja, meg csak 3 hetes a kicsi.
Hagyd figyelmen kivul, ne vedd fel, hogy nem akarja, hogy szoptatasd a kicsit. Nem a 2 eves parancsol, majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!