Hogyan lehet felkészíteni egy 2,5-3 éves gyereket arra, hogy az anyja pár napig nem lesz otthon?
Figyelt kérdés
Műtét miatt be kell feküdnöm a kórházba kb 4 napra. A kicsi nagyon jól elvan az apjával és a nagyszülőkkel is és bölcsibe jár, de olyan hogy egész napokig nem lát, olyan még nem volt.2021. szept. 17. 14:20
1/8 anonim válasza:
Sehogy, mondod, hogy most el kell mennem, pár nap múlva jövünk, de tudunk beszélni.
Az enyének kisebbek voltak az első alkalomkor, ugyanúgy le szrták, hogy nem vagyok/vagyunk otthon, teljesen jóp elvoltak
2/8 anonim válasza:
Elmesèlheted neki, hovà mèsz. Megmindod, hogy bibis belülről a pocakod/tüdőd stb, es a kòrhazban az orvosok meggyógyìtjàk. Kèszìthettek naptàrat, amint làtja mikor fogsz elmenni, ès visszajönni. Arra a pàr napra kaphat valami különleges dolgot, pl. apa vigye àllatkerbe, nagyi bàbelőadasra, vadasparkba ,stb.
3/8 anonim válasza:
Beszélsz neki róla hogy hova mész miért, hányat kell aludni, ő addig mit fog csinálni kivel lesz. Mikor jössz haza. Haza fogsz jönni, közben tudtok beszélni ha hiányzol neki. De játszon is közben, legyen vidám, anya is vidám és vigyáznak rá a doktorok. Utána meg együtt játszotok/esztek fagyit. Legyen valami esemény amit várhat
4/8 anonim válasza:
Nem kell túltolni. Ha elkezded nagy fontoskodva meg aggódva mondogatni ezt, akkor leveszi, hogy baj van. Ha csak szépen elmondod, hogy kórhazba mész es addig apaval lesz, akkor az elég. Cifrázhatod neki, de nem fogja fel, mit mondasz, ha még nem voltatok külön napokra, honnan tudná, milyen az. Nem lesz gond, csak ne pörögjétek túl.
5/8 anonim válasza:
Egyetértek #4-es válaszával!
Nem kell túlbonyolítani!
Hidd el, neked sokkal rosszabb lesz, mint neki...
6/8 anonim válasza:
Én szakvizsga miatt utaztam más városba két és fél napra. Az öt évesnek megmondtam mennyi idôre megyek, mikor jövök haza. Az épphogy két évesnek nem mondtam semmit. Minek? Úgysem ért ilyeneket, hogy "két nap múlva". Majd ha nem leszek ott és esetleg hiányol, akkor elég elmondani neki hol vagyok, ès hogy majd visszajövök. Reggel ment bölcsibe, én meg elutaztam. Délután a férjem ment érte a bölcsibe. Este férjem írt egy üzenetet, hogy a kicsi szerint “anya kiment epret szedni”, ugyanis hazaérve tényleg azt szoktam csinálni a kertben, amikor nem lát. Igaz az csak 5 perces tevékenység. Másnap nagyszülôknél voltak, ahol imádnak lenni, harmadnap délután meg haza is értem. Semmi probléma nem volt, teljesen jól elvoltak nélkülem.
7/8 anonim válasza:
Én megmondtam rendesen,hogy anyának el kell menni minden rendben lesz közben majd telefonálunk stb stb. Megértette a kisfiam (3éves volt) kislányom még csak 1,5 nehezen viselte, de a 3éves támogadta amikor sírt, hogy “ ne aggódj anya a doktornénivel van jön majd” . Nem felesleges megmondani nem buták a gyerekek. Értelmesek főleg 2,5-3 éves már abszolút értelmes és megbeszélhetőek ezek a dolgok. Az más tészta , hogy utána el kellett magyaráznom hol jött ki a baba 🤣 nem volt elég annyi, hogy a doktornéni segített...
8/8 anonim válasza:
2 missedem volt 1.5 és 2 éves volt letojta, nem is izgatta mikor haza mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!