Akik most érettségiztetek magyarból:ki érzi úgy, hogy jó felkészítést kapott az iskolában? Miért? Otthon hogy készült?
Az írasbelire kb nem tudsz készülni maxa műelemzés és érveléses részére.
A tételeket együt/ magunknak csináltuk.
A szóbelim max pontos lett, a lényeg hogy ne izgulj és mondj el mindent ami eszedbe jut, ja és legyél magabisztos,akkor kevessebb esélyel tesznek fel kérdéseket.
Egy-két szövegértést gyakoroltunk érettségi előtt, illetve néhány elemzést is kellett írnunk. Az írásbelinél igazából a formai dolgokra kell még igazán figyelni.
Nyelvtanból hamarabb ki lettek dolgozva a tételek, részben az órán leadott anyagból, részben egymás segítségével. Azokból többször feleltünk, így kb. csak ismételnem kellett szóbeli előtt. Az irodalom számomra keményebb dió volt, sokat bajlódtam a kidolgozással is, de szerencsére a korábbi végzős évfolyamból szereztünk használható anyagot, plusz szintúgy összefogáson alapult a dolog. Azokat a tételeket sokáig tanultam, de végül sikerült jól lefelelnem belőle.
Szia! Én idén érettségiztem, többi osztálytársamnak nem tudom, hogy sikerült, csak azt tudom, hogy én sose figyeltem órán, tényleg, egy szóra sem minden órán youtubeoztam, utólag megbántam, mert a magyar érettségim lett a legrosszabb 57%-al, úgy, hogy csak a szóbelire tanultam és arra se sokat, de azt a két tételt húztam, nyelvtanból és irodalomból, amik a legjobban mentek. :D
A tételeket is úgy kaptam meg, hogy egy barátnőm összeset kidolgozta cserébe én matekból korrepetáltam. :)
Viszont más tantárgyból én dolgoztam ki a tételeim ami sokkal jobb volt szerintem, mert addig is tanultam, nem csak azzal, hogy lemásoltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!