Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sajnálom a kislányt,de idegesí...

Sajnálom a kislányt,de idegesít az anyja,mit tennél?

Figyelt kérdés

Fél éve költöztünk új városba és került a kislányom új oviba ahol össze barátkozott egy 4 éves kislánnyal. Közösen jártunk játszira, sokszor átjöttek hozzánk is. Én alapvetően nem ítélek el senkit, de ez a csaj (kb 24-5 éves) csapkodja nálam a biztosítékot azzal ahogy beszél néha a gyerekkel meg, hogy mennyire nemtörődöm.

Mesélte, hogy terhesen végig dohányzott mert azt mondta neki az orvos, hogy ne hagyja abba a terhesség alatt mert azzal árt a babának (what?)csak szivjon kevesebbet. Meg mikor mesélte, hogy nagyon hisztis a lánya (talán 1 ha láttam hisztizni), de ez nem most kezdődött, már 10!!!! hetesen is hisztizett, hiába etette meg, pelusozta át sírt a kiságyba és ő egyértelműen tudta, hogy az csak hiszti mert ő az anyja és ő érezte.

Meg mikor mesélte, hogy a gonosz ovi rögtön ahogy bekerült a kislány kb értesítette a gyámhivatalt mert nagyon le volt maradva a fejlődésben a kicsi, jelzem most 4éves a kislány és még mindig nem beszél, csak 1-1 szavakat mondd.

A kislánynak az enyémen kívül nincs barátnője, nagyon sajnálom őt. Sokszor előttünk is rácsap a kislányra :/

Ja ami a legjobb most jön a 2. baba (pedig sokszor azt mondta ezt a kislányt is megbánta) ugyan úgy szívja a cigit mint eddig :/

Annyira irritál ahogy bántja ezt a kislányt és a még meg nem született kicsit is mérgezi. De a lányok úgy szeretnek nálunk játszani, sajnálnám ha megint nem lenne barátnője :/

2020. okt. 16. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
99%
Mi tennék?Mit tehetnék?semmit....Vidd el néha csak a kislányt magatokhoz ha anya engedi...Így a gyerekek játszanak,neked pedig nem kell elviselni az anyukáját.
2020. okt. 16. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:
20%
Előttem ne csapkodja a lányát, kiraknám, mint macskát sz.rni. Szerinted a lányod fejlödéséhez mit fog hozzátenni ez a rossz családból érkező, rossz hátterű kislány? Lehet, hogy sajnálod, de ezzel az erővel sok millió gyereket sajnálhatsz, küldj nekik adományt, de ne a sajátodat barátkoztasd hátrányos gyerekkel.
2020. okt. 16. 15:54
 3/12 Derjaderja ***** válasza:
25%
Én se erőltetném. Az óviban játszanak úgy is.
2020. okt. 16. 16:10
 4/12 anonim ***** válasza:
93%

A lányom óvodai öribarijának nagyon egyszerű volt az anyukája. Nem volt ilyen kiborító, mint amit te írsz, de közös témánk se volt. Szerencsére sosem jutott eszükbe meghívni az én lányomat magukhoz, a kislány viszont szívesen jött hozzánk. Ez így mindenkinek megfelelt. Nem kell feltétlenül jóban lenni a szülőknek is.

Aztán másik iskolában kezdtek, és elmúlt a barátság.

2020. okt. 16. 16:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is csatlakozom.

Nekem is volt ilyen "barátnőm".

Totálisan rám szállt az óviban. A párja a munkatársam volt ezért úgy gondolta, hogy barátnők leszünk...

A lányok elvoltak de az anyuka nagyon alpári volt sajnos. A megjelenése is durva volt..A kislánnyal csúnyán beszélt sokszor és 5 évesen nyilvánosan szoptatta a vonaton amikor ovis kirándulásunk volt. Ott akadtam ki amikor nem tudtam átvinni a lányomat hozzájuk ők vitték el az oviból. Azt mesélte a lányom, hogy szó szerint megakarta tömni őt kajával mert sovány.

Rengetegszer volt olyan is, hogy terhes volt a második gyerekkel és hívogatott napi szinten, hogy hozzam el a lányát az oviból, holott ezt neki kellene lerendezni az ovónővel, az engedélye nélkül nem hozhatom el. Meg csak annyi időm volt nekem is, hogy elhozzam az oviból és vittem a mamához. Fél órára engedtek el. Nem késhettem el miattuk. Nagyon rám akart akaszkodni de lepattintottam. Persze hétvégén folyamatosan beült volna a kislánnyal hozzánk én meg nem haladtam a házimunkával. Jobbnak láttam ha nem foglalkozunk velük.

2020. okt. 16. 16:42
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Kifejezetten támogatom, hogy a kislány menjen hozzátok. Szegény lásson egy normális családot is, legyen más anyaképe.
2020. okt. 16. 20:00
 7/12 anonim ***** válasza:
5%

Semmi közöd hozzá hogy szívja e a cigit vagy sem.

Úgy érzem csak erre a témára vagy ráállva... Ha meg megcsapja egy kicsit, az sem a te dolgod.

2020. okt. 16. 20:34
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Hiába pontoztátok le az utolsót,teljesen igaza van. Nem tudsz mit tenni, éa valószínű ha beleszólnál,meg se hallanák..sőt. megkapnád hogy miért szólsz bele. Sajnálom én is a kislányt és az új jövevényt is de nem lehet mit tenni. Nem vagy jo isten,hogy megváltsd a világot. Igyekezd kerülni! A lányok úgyis játszanak az oviban. És mutasd meg,hogy te mennyivel jobb anya vagy. A kislány ís lássa, hogy te mennyire mashogy viselkedsz a sajátoddal
2020. okt. 16. 21:11
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek. Ismerek ilyet én is. Nagyon nyomasztó és a gyerekeket nagyon sajnálom. Vidd el magatokhoz a gyereket, neki is jobb mint a "nagyszerű" anyjával.
2020. okt. 16. 21:14
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzalmas.

Én hasonló nagyit ismerek a játszón, igyekeztünk sokat lenni a gyerekkel, de aztán elzárkóztak a covid miatt.

Szerintem jó, hogy értesítették a gyámügyet, anyuka magzatkárosító dolgot csinál(bár lehet hogy az elvonási tünetek láncdohányosnál sokkal durvábbak lennének és jobban ártana a megemelkedett stresszszint a babának), bántja a gyermekét, alázza és nem le van maradva, hanem valamiért máshogy fejlődik és meg sem mozdul, hogy csinálna valamit.

Remélem rá tudnak ijeszteni, hogy kapja össze magát, vagy ha nem megy, elveszik a gyerekét.

Én, ha kérdezi, megmondanám a véleményem, ha előttem üti meg, akkor pedig kérdezés nélkül megmondanám, hogy nem leszek néma tanú, amennyiben a jelenlétemben így bánik a gyerekkel, elmegyünk, mert elítélem és nem akarom, hogy a gyerekem ilyet lásson és azt higgye ez normális.

Egyébként NEM az anyuka tehet arról, hogy a 4 évese nem beszél, bármi oka is van rá, sajnos sokan vannak hasonlóan, és már 1,5-2 évesen mondja a gyerek a magáét. Arról tehet, hogy nem hordja fejlesztésre, hogy a gyerek segítséget kapjon.

Ha a gyerekeink barátok, megtennék mindent, hogy megőrizzem a barátságot, de ha a gyerekem látja, hogy megütnek valakit és ez el van fogadva, akkor annyi a barátságnak, elfogadott bántalmazást nem láthat.

Vállald fel a véleményed, emeld ki, hogy a gyerekeitek barátok, szeretnéd ezt megőrizni, de ameddig együtt játszanak, anyuka ezen meg ezen változtasson, mert ha nem, nem viszed oda a gyereked, szerinted ez neki káros.

Nem is értem, hogy nem nyilvánítasz véleményt, pedig még téma is köztetek, tehát nem kéretlen a dolog.

2020. okt. 17. 07:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!