Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnál, ha gyereked...

Mit szólnál, ha gyereked naponta sírva jönne haza, nem akarna oviba/iskolába menni és bent azt mondanák minden a legnagyobb rendben?

Figyelt kérdés

Okok, amiket felsorol: nincsenek barátai, nem játszanak vele, gúnyolják, kiközösítik, kiabálnak vele, csúnya szavakat mondanak rá, mindig le van maradva, fél a tanártól/óvónőtől.

Azt mondják bent minden oké, jó gyerek, a többiek kedvelik, beszélgetnek vele, tényleg le van maradva, de csendesen elvan magában, nem zavar másokat, ami jó.

2022. nov. 12. 04:12
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
A régi bölcsis társak közül, azaz 12ből 9 gyereket fejlesztőbe küldtek. Nekem senki ne magyarázza meg, hogy a gyerekek 75%ával baj van. A gyerekekkel szemben támasztott követelmények irreálisak. Amire nem az a megoldás, hogy a 7 és 4 évest összezárjuk és a 7 éves öltöztesse a 4 éves gyereket. Ennek egy haszna van, hogy az óvónőnek még annyi dolga se legyen. De ez sok gyereknek határozottan nem jó, és ez nem fejlődés.
2022. nov. 12. 18:28
 22/24 anonim ***** válasza:
74%
Nekünk meg nagyon bejött a vegyes csoport az oviban. Sok testvérpár volt a csoportban, ami megkönnyítette a kicsik beilleszkedését. És a nagyok mindig izgatottan várták a kicsiket, hogy mindent megmutassanak, segítsenek nekik. A lányom például egyke, és ő is szerette, hogy nagyobbakkal és kisebbekkel is együtt lehet. Ráadásul így nem 30 szülőpár volt, hanem kb. 20, így mindenben könnyebb volt megegyezni. Persze ez csak jó közösségben működik, a miénk az volt.
2022. nov. 12. 18:38
 23/24 anonim ***** válasza:
Az én lányom is hasonló. Én azt hittem, nála be van biztositva a népszerűség, mert okos,kedves, barátkozós, ráadásul nagyon szép, hosszú hajú, kék szemű, szépen öltözködő...őszintén, mi a népszerűség kulcsa, ha nem ezek?? Rendezett családi háttere van, 6 évesen egy rakás dolgot csinál egyedül, olyanokat is, amikre büszke lehet. Rengeteget beszélgetünk. Jár sportolni, amit ő akart, és azt is nagyon szereti. Kb. nulla elvárás, szigor, követelmény van vele szemben támasztva. És ennek ellenére sír, hogy nincs egy igazán jó barátnője. Már ott tartunk, hogy kisfiúkkal barátkozik. Persze nálunk is minden rendben a pedagógusok szerint. És most őszintén,mit lehet tenni? Pontosan mivel vigyem pszichologushoz, amikor minden téren teljesen normális, de mégsincsenek barátai?
2022. nov. 13. 00:01
 24/24 anonim ***** válasza:
57%

Áhh 23-as kihoznák, hogy Veled van a baj, vagy veletek szülőkkel. A pedagógusnak mindenben igaza van, még akkor is, ha tesz rá a munkájára.

Egy picit elrugaszkodva, én a tanárok tüntetéseivel sem értek egyet, azért mert ez egy rosszul beidőzített folyamat. Mindig jön az, hogy jaj mi lesz a gyerekeinkkel, mi lesz a fizetéseikkel. Az hogy mi lesz a gyerekeinkkel az csak egy takargatni való felület. Látva, hogy ma mennyi nem becsületes ember van köztük. Amikor még én suliba jártam már akkor is voltak ilyen kummantó tanárok, de még szerencsére voltak jók. Azóta jó pár év eltelt. Amikor elkezdték az oktatást butítani, digitalizálni, na akkor miért nem mentek tüntetni? Akkor is keveset kerestek. Akkor hol voltak? Egyszerűen az a baj, hogy az emberek fosnak, megalkuvók lettek pofájukat befogják. Én nem ilyen vagyok. Amikor elszálltak az árak, szóltam a munkahelyemen, hogy kérek több fizetést, vagy nagyobb benzinár hozzájárulást, vagy mivel túlóra lehetőség sem volt túlórát. Mondtam, ha nem tudunk megegyezni, akkor részemről ennyi volt. 8 éve dolgozom a jelenlegi helyemen azért már valamit letettem az asztalra jelenleg is több munkakörben, megkaptam a túlórát. Feltételezem a tanárok, óvoda pedagógusok között vannak sokkalta régebbi dolgozók. Ott is ki lehet nyitni a szájat, ha kell aggresszívan, mert sajnos ma ezzel érsz el valamit. A nyugodt, higgadt megbeszéléssel nem. Amint látják, hogy higgadtan kérsz valamit probléma esetén, komolytalanul kezelik, mert majd elfelejted. De visszakerekedve az ovihoz azért múltkor nekem is elborult az agyam, amikor délután az óvodából a párom is és a gyerekem is sírva jöttek ki, olyat beszólt az óvónő meg úgy beszélt a párommal, ráadásul még rokon is volt. Amióta leüvöltöttem a többi szülő előtt a fejét, azóta tudja hogy hol a helye. És rohadtul elmennék a gyerekemmel másik oviba, csak az a marha nagy helyzet, hogy a városban mind az 5 működő óvoda vegyes csoportos ráadásul, ha valahol balhéd volt a füles meg susmus megy mindenki között, eljutna a másik helyre is. A szomszéd város meg nem opció, ahol dolgozom, mert busszal járok sokszor és nem fér bele a naponta autóval menet.

2022. nov. 13. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!