Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sovány gyerek "hasas"?

Sovány gyerek "hasas"?

Figyelt kérdés

Sovány, vékony gyerekem van, de világ életében hasas volt. Most, hogy megnyúlt, tűnik fel leginkább. A hasa feszes, látszanak a kockák, a gyereken egy csepp zsír nincs, de a testalkata olyan, mint egy pálcika, és egy nagy puffadt félgömb has egészen a bugyivonalig akkor is, ha nem kell mosdóba mennie. Most jutottam el odáig, hogy talán észre se veszi, ha beszorulnak a gázok, mert egész életében ez volt vele. Székrekedése-hasmenése nem szokott lenni, napi 3x eszik, közben néha nassol.

Próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam normálisat, mert a felnőtt meg tudja mondani, hogy fel van puffadva, hisz van mihez viszonyítania, de a gyereknek nincs. Hogy deríthetném ki, hogy mitől feszül a hasa mindig félkörbe? És rajtam kívül ki fog ebben problémát látni, mert itt a hagyjuk békén, ha nem fáj semmi elv van, még megkapnám, hogy minek foglalkozok a gyerek alakjával és keresem benne a problémát. A gyerek sovány, izmos, sokat mozog, de olyan, mintha fel lenne fúvódva a bélrendszere.

2022. okt. 31. 05:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
Igen, beutaló kell.
2022. okt. 31. 21:21
 12/14 anonim ***** válasza:
Háziorvos többet tud,mint gondolnád. Oda menjetek először.
2022. nov. 1. 23:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha magán úton mentek nem kötelező, ellenkező esetben a háziorvos/gyermekorvos tud beutalót adni.
2022. nov. 2. 07:01
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mielőtt magánúton megyünk, kap egy espumisant(hat éves kortól lehet, utánanéztem), ha valóban puffadás, le fogja vinni, akkor megyünk magánba, ha csak ilyen "beles" típus, akkor nincs mit levinnie és nem viszem dokihoz.
2022. nov. 3. 02:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!