Miért nagyon sovány a legtöbb hiperaktív (ADHD -s) gyerek?
Egyrészt lemozogják amit esznek.
De miért nem akarnak enni,miért nem érdekli őket az evés ?
Szerintem egyszerűen csak annyi más érdekesebb dolog van. Egy ADHD-s gyerek figyelmét bármi, de szó szerint bármi el tudja vonni az ilyen hétköznapi tevékenységektől.
Az én fiam 13 éves, ADHD-s. Mondjuk ő enni eszik, ennél csak ritkán akad "sürgősebb" dolga, de így is nagyon sovány, mert mint említetted, lemozogja.
Nekünk azt javasolták, hogy az étkezéseket (is) szigorúan napirend szerint tartsuk be. Étkezés alatt nem szabad felállni az asztaltól. Ebben lehet fokozatosságot tartani, pl ha tudod, hogy 5 percig képes megülni, akkor 6 percre beállítani a csörgőórát, addig az asztalnál ülünk, ha csörgött az óra mehet. (Ez az első héten rohadt nehéz lesz, kb. 10 másodpercenként kell rászólni, de elmúlik) Ezt az időt percenként lehet növelni, és eljutni egy normális étkezési időhöz.
Reggeli ekkor és ekkor, ebéd ekkor és ekkor, étkezések között nincs nasi. Muszáj velük szigorúnak és nagyon következetesnek lenni, mert ha egyszer engedsz, minden alkalommal alkudozni fog, még hónapok múlva is. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!