Túlmozgásos, kevés alvásigényű, esetleg hiperaktív gyerekek anyukáitól kérdezném, nálatok hány órakor alszik el a gyerek és hánykor ébred?
Ovis a gyermekem. Este 10-11 között alszik el, reggel fél 7-kor ő ébreszt engem. Látom az ismerőseim szemében, hogy szerintük rosszul csinálok valamit. Mert mindenhol olyan jó gyerekek vannak, ahol már 8-9 között alszanak. Hát az enyém ha a fejem tetejére állok sem alszik. Már mindent elkövettem , hisz nekem sem jó. De nem kell soha ébreszteni reggel. Van amikor már 5-kor jön át hozzánk, hogy felébredt és unatkozik.
Nálatok hogy van ez? Vagy tényleg én rontottam el?De hisz nappal sem álmos. Mit tegyek. Minden anyuka gyerek olyan ügyes és okos, hogy alszik amikor kell..csak az enyém nem?
Nappal alszik?
22 hós a kisfiunk, reggel 6-7 között ébred, este fél10-ig is fent van újabban. Napközben 2 órát alszik. Most reggel már nem engedjük 7 után aludni és nappal sem akarom, hogy 2 óránál többett aludjon, vagy ennyit sem.
Ezelőtt ő is fél 9-kor már aludt és 6-kor kelt, napközben 1-1,5 órát aludt. Kb. 1 hónapja változott meg, de nem örülünk neki, most próbálunk változtatni, mert volt hogy fél 11-ig is fent volt.
szia
az én fiamnak iszonyatosan kevés az alvásigénye, születésétől kezdve. Most 4 éves, este 10 körül alszik el, és reggel 6 előtt már ébren van. Az oviban alszik 1-másfél órát, de ha itthon van, nem. Olyankor másnap reggel alszik 7 ig, talán.
Ennek ellenére nem hiperaktív, túlmozgásos, hosszú ideig képes valamire figyelni, és játszani.
5 éves kisfiamra azt mondták, hogy túlmozgásos. Napközben nem tud aludni, még az oviban sem, amikor 1,5 órát kell csöndben feküdnie.
Mégis, este max. 9-kor elalszik és éppen most ébredt fel :) Amúgy sokszor 8-ig is alszik akár. És egyszer sem kel fel közben, de sajnos még pisilni sem :(
Köszönöm a válaszokat!
Az én fiam reggeltől estig pörög. De úgy kőkeményen. Folyton ömlik róla a víz, hisz nem tud egy percre se nyugton maradni. És nem fárad el.
Délben hazahozom az oviból, ilyenkor alszik 30-50 percet, nekem kell ennyi. (tudni kell itthon vagyok a kistesóval, se nappalom, se éjszakám)
De sose volt nagy alvó. Ő pl sose látta senki babakocsiban aludni, még 2hetesen sem. 5 hónaposan már az orvos is megmondta, hogy kevés az alvásigénye.
Tény én is ilyen voltam, éjfél előtt sose aludtam el és a munkám miatt már 5-kor ébredtem, de nekem ennyi elég volt. Szóval átgondolva ne csodálkozzak semmin. Csak akkoriban nem volt ilyen, hogy mindenki mutogatta a saját tökéletességét. Anyukámnak se volt sose gondja, hogy nem alszok, hisz a barátnője nem mutogatta neki az ő tökéletes családját, hogy ott ekkor meg akkor alvás van. Nekem rosszul esik, hogy mindenhol azt látom, hallom, hogy milyen katonás rendben mennek a gyerekek szófogadóan aludni. Az enyém meg rosszalkodik ha 9-kor alvásra kényszerítem, hisz csöppet sem álmos.
Egyébként jól jelképezi az egyik nyaralásunk. 12 órás autóútra indultunk, este direkt, hogy végigaludja az utat. Tévedtünk, hajnali 4-kor aludt el, addig nézte a fényeket. Mondtuk is neki, hogy legközelebb ő vezet, mert mindenki álmos, csak ő nem :) Egyszerűen ő ilyen. És akinek a gyereke nem ilyen az meg se érti és úgy gondolja mi rontottuk el :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!