Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sovány gyerek "hasas"?

Sovány gyerek "hasas"?

Figyelt kérdés

Sovány, vékony gyerekem van, de világ életében hasas volt. Most, hogy megnyúlt, tűnik fel leginkább. A hasa feszes, látszanak a kockák, a gyereken egy csepp zsír nincs, de a testalkata olyan, mint egy pálcika, és egy nagy puffadt félgömb has egészen a bugyivonalig akkor is, ha nem kell mosdóba mennie. Most jutottam el odáig, hogy talán észre se veszi, ha beszorulnak a gázok, mert egész életében ez volt vele. Székrekedése-hasmenése nem szokott lenni, napi 3x eszik, közben néha nassol.

Próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam normálisat, mert a felnőtt meg tudja mondani, hogy fel van puffadva, hisz van mihez viszonyítania, de a gyereknek nincs. Hogy deríthetném ki, hogy mitől feszül a hasa mindig félkörbe? És rajtam kívül ki fog ebben problémát látni, mert itt a hagyjuk békén, ha nem fáj semmi elv van, még megkapnám, hogy minek foglalkozok a gyerek alakjával és keresem benne a problémát. A gyerek sovány, izmos, sokat mozog, de olyan, mintha fel lenne fúvódva a bélrendszere.

2022. okt. 31. 05:08
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

[link]

Kb ilyen a hasa, mint a nőnek, csak ennél is kevesebb zsír van rajta.

2022. okt. 31. 05:11
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ilyen a genetikája,ha nem panaszkodik és semmi tünete nincs. Mennyire eszik változékonyan? Az is befolyásolja... Csak nézz meg egy afrikai gyereket, akik egyhangúan táplálkoznak. Nagyon soványak és csak a hasuk gömbölyded.
2022. okt. 31. 06:52
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ételallergia is
2022. okt. 31. 07:08
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Én azért elvinném dokihoz az tuti. Megvannak az afrikai kisgyerekek akik tök vékonyak és püffedt hasuk van? Az is valami betegség, azt hiszem a fehérjét nem tudja úgy lebontani a szervezet. Egy ismerősöm kutyájának is ez volt a baja, de pontosan nem emlékszem hogy volt. De az tuti hogy akkor hallottam először erről a betegségről, és az alapján amit leírtál még akár ez is lehet, szóval érdemes lenne kivizsgálni
2022. okt. 31. 07:09
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Milyen a gyerek tartása? Én kicsinek allandoan kinyomtam a hasam, es nem húztam ki magam. Gyógytornász magyarázta el, hogy ez így nem helyes tartás, mert megszokom, és a gerincemnek sem jó. Szépen korrigálta a tartásom és eltűnt a pocak. Nyílvan kivizsgáltatnám, de lehet egy szimpla egyszerű hasonló probléma is. Ez a tartás főleg bölcsödés óvodás kisiskolás gyerekekre jellemző.
2022. okt. 31. 07:59
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A gluténérzékenységnek ez az egyik tünete. Az én gyerekeimnél is ez volt. Illetve a fruktózintolerancia is okozhatja, nálunk mindkettő van.
2022. okt. 31. 08:07
 7/14 A kérdező kommentje:

A mozgásával nincs gond, még sosem panaszkodott senki sem a tartására, úgy néz ki, hogy szálegyenes a háta, és akkor is ez van. Most megnéztem reggel éhes volt, így is kidomborodik rendesen, de nem annyira, mint tegnap este, akkor ijesztően nézett ki.

Igen, az afrikai gyerekek jutnak eszembe nekem is még, de az én gyerekemnek kockás a hasa. Fényben látszanak a kidomborodó kockái, tehát nem hiszem, hogy a fehérjével lenne gond. Hova lehet fordulni, ahol megnézik és nem kiröhögnek? Háziorvos kilőve. Egyáltalán nem eszik változékonyan, most kezd bővülni az étrendje szerencsére, leginkább péktermékeket eszik kevés hússal és kevés zöldséggel, de ez nem zsír rajta, feszes. Egy csepp zsír nincs a gyereken. Szerintem fel van puffadva, feszül a hasa.

2022. okt. 31. 08:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A gluténérzékenységnek ez a tünete, hogy vékony a gyerek, mégis puffadt a hasa. Nekünk a gyerekorvosnál volt ultrahang-készülék, azon nézte meg, de nem igazán vette komolyan, magánban mentünk el ételintolerancia-vizsgálatra (az allergia-vizsgálat sem mutatta ki). Gasztroenterológushoz érdemes menni, az komolyan veszi, és ért is hozzá.
2022. okt. 31. 08:36
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

A gluténérzékenységnek, de akár a laktózérzékenységnek is lehet tünete.

Vidd el orvoshoz, mert attól, hogy nem okoz panaszokat (pl görcsök, mint nekem), ha intolerancia, akkor a felszívódása gyakorlatilag nulla és a bélbolyhok is folyamatos gyulladásban vannak.

2022. okt. 31. 15:05
 10/14 A kérdező kommentje:

Akkor is, ha normális a széklete? Kb 3x volt élete során székrekedése, akkor is hatalmas adag csokitól, és hasmenése is csak félévente egyszer, ha van, sokat mondok.

Gasztroenterológus az beutalóköteles?

2022. okt. 31. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!