Sinlac a sovány gyerek felhízlalására?
Fél éves kisfiam pont megduplázta a születési súlyát. A gyerekorvos gyakorlatilag a születése óta űzgèl, hogy sovány. Tény, hogy nem kövér, sőt, soványabb mint a társai, viszont 72 cm hosszú, forog minden irányba, erősen próbálgatja a kúszást, jól alszik, nem bukik, nem hasfájós pisil, kakil, figyelmes, mosolygós, nyúl mindenért. A gyerekorvosnak ez egy rögeszméje, már laborba is elküldte, de nem találtak nála semmit. Most a legújabb az az, hogy a gyümölcs pépet, amit adok neki, turbózzam fel ezzel a Sinlac nevű porral. Utána néztem egy kicsit, és amennyire látom, ez nem pont erre van kitalálva. Mindenesetre megvettem, megcsináltam a leírás szerint, de rettenetes íze van.
A fő probléma az az, hogy a gyerek alkalmanként 120 ml tápszernèl nem hajlandó többet enni, naponta ötször eszik, + 1 alkalommal főzeléket, abból 150-200 g-ot.
Másnak van ezzel tapasztalata? Érdemes próbálkozni vele? A gyerek rettenetesen fintorgott meg öklendezett tőle, és nem akarom hogy ebből később baj legyen, mert minden gyümölcsöt és zöldséget amit eddig kínáltam neki, nagyon szívesen fogadta és azonnal ette.
Épp csak a súlyát nem írtad.
A sinlac/sinemil allergiás, refluxos vagy alultáplált gyerekeknek ajánlott gyógytápszer. Bizonyos percentilis alatt erősen ajánlott. Ha viszont a súlya csak kicsit lenne a normál alatt, nem erőltetném.
Igazad van, a lényeg lemaradt!
3300 és 6660 jelenleg. Épp hat hónapos.
Hát na. Ha jól mértétek a hosszát és a súlyát is, akkor az orvosnak igaza van. 1 % (percentilis) alatti a súlya a magasságához. És a súlygyarapodás lassulása csak most jön a mozgásfejlődés beindulásával.
Ugyanakkor van más is a sinlacon kívül. Természetes módon is lehet plusz kalóriat csempészni az ételekhez, ha a tápszerből sehogy se fogad el többet. Gabona, hús, tejtermékek bevezetése után laktatóbb lesz a hozzátáplálás.
Én használtam, egyáltalán nem telítette el jobban
És hízni sem kezdettt jobban tőle..
De jó kiadós pépeket lehetett készíteni belőle.
Az én gyerekeim imádták.
Viszont ha fintorog, meg öklendezik tőle, én biztosan nem adnám. Más se hiányzik egy (sovány) gyereknél, hogy megutálja, vagy ellenérzése legyen az evéssel kapcsolatban.
Ha a férjed nem lenne 50 kg a magasságához, akkor lenne olyan "alkat".
A gyereketek nem csak átlagosnál magasabb, hanem még az átlagos magassághoz is sovány lenne ekkora súllyal.
Az orvos azért nem preferálja a gyorsabb hozzátáplálást, mert az a súlygyarapodás még nagyobb lassulását eredményezné, ugyanis a kezdő pürék fajlagosan sokkal alacsonyabb kalóriatartalmúak, mint a tápszer.
Blw-nél lenne más a helyzet, mert ott rögtön tartalmasabbat is kínálnak.
Azzal nem próbálkoztál még, hogy 120 ml vízhez eggyel több kanál tápszert teszel? Bevett módszer. Újszülötteknél nem ajánlott, de olyannál, aki már hozzátáplált és kap egyébként is plusz folyadékot, nem okoz gondot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!