Lányos anyukák (kb 1 év körül)! Segítene valaki?
3 fiú után jött egy lány, most pedig kicsit meg vagyok lőve.
1 hete ordít, sír, minden baja van. Letenni nem lehet.
Eddig 2 foga jött ki, majd 4hónapja nem történt semmi. Most egyszerre minimum 3 jön neki. Én ennek tudtam be a sírásokat.
Viszont 2 napja alul is fura. Mintha fájna neki, vagy nem is tudom. A nagyajkait szébthúzni, mármint hogy, lássam a nemiszervét rendesen csecsemő kora óta nem engedi, így fürdésnél naponta csak nagyjából mosom neki, ahogy a védőnő mondta és heti 1x van, hogy lefogjuk, nagyon alaposan mosom át.
Most a tünetei.
3 napig éjjel hőemelkedés. De ezt betudtam a fogának.
Kakilás után van, hogy ok nélkül ordít.
És most ma vettem észre, hogy ilyen fehér váladék/lepedék vagy nem is tudom mi volt a csiklója körül. Ilyet eddig sosem tapasztaltam. Külsőre semmi nem látszik. Sehol nincs beduzzadva, pirosodva.
De mégis megfordult a fejemben, hogy nem e lehet valami női baja, fertőzése. Így 1 évesen.
Anyuka mar nincs kőztünk, gyedül maradtam vele lányos apukaként. Szóval nézzétek el tudatlanságomat.
Te tényleg egyedül nevelsz kb 4 gyereket és a legkisebb még csak egy éves ?! Hát veregesd meg a vállad!! Ma egy nagyon sírósnapon vagyok túl, csak fél éves a lányom és neki is egyszerre több foga jön hát….
Tényleg le kalappal kitartást…
Ha toppon van a gyerek orvos elsőnek őt is felhívhatod mert lehet tud útmutatást adni vagy még jó védőnők is akadnak, lehet meg tudja mondani hova vidd de azért valakinek minden képen mutasd meg aki már látott ilyet.
Köszönöm mindenkinek!
Utolsó, neked kiemelten :) igaz csak 2 gyereket nevelek egyedül, a másik 2 előző házasságból, anyukánál :) ők már 12-15 évesek.
A két kicsi 3 és 1 évesek.
Igazából az sem biztos, hogy baj van ottlenn neki, csak ez a fehér váladék rémített meg.
A heti 1x alaposabb mosást úgy értettem, hogy alapból csak odanyúlok és picit mosom, a "nagy mosásnál" kicsit alaposabban, akkor próbalom szétnyitni a lábait is, hogy jobban lássam mit csinálok.
Nekem már a kórházban szólt a nővérke, mikor a lányom kb 3 napos volt,hogy tisztítsam meg a nemi szervét,mert csupa fehér volt.
Gondolhatod...3 napos volt,hozzá se mertem nyúlni ott. De bizony muszáj volt.
Szépen ki kell törölni. Arra az egyre kell figyelni, hogy a hüvelybe nem szabad benyúlni véletlenül se.
Ezt nem olyan egyszerű elkerülni amúgy. Volt olyan hasmenése a lányomnak baba korában,hogy már a hüvelyéből is az folyt kifelé. Akkor bizony ki kellett mosni onnan is.
Persze vigyáz az ember,óvatos.
De muszáj finoman megmosni minden nap.
A férjem sem szerette emiatt fürdetni a lányunkat,mert a nagy kezével nem szeretett odanyúlni. Vagy ha ő fürdette,addig behívott,hogy mossam meg :).
Köszönöm mindenki válaszát!
A doki sem lat rajta semmit. Megnyugtatott, hogy jól csinálok mindent, illetve az a fehér váladék is természetes, csak naponta mossam le.
És kiderült a ludas, amiért láza volt. Mára köhög, és torokgyulladása van :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!